2017-01-17 00:07

ULTIMA ORA


Funcţionarul care l-a ''spânzurat'' pe Avram Iancu îşi ia concediu de odihnă

 |  13:26
Funcţionarul care l-a  ''spânzurat'' pe Avram Iancu îşi ia concediu de odihnă
Funcţionarul public Csibi Barna care a fost detaşatpentru şase luni la Abrud, în urma incidentului de la Miercurea Ciuc, unde l-a"spânzurat" pe Avram Iancu, a anunţat, luni, după întâlnirea cudirectorul DGFP Alba că a hotărât să îşi ia concediu de odihnă şi nu va mergela noul loc de muncă.

Csibi Barnaa declarat, luni dimineaţă, la ieşirea din biroul directorului executiv alDirecţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba, Marius Zinca, că, în urmadiscuţiei cu acesta, a hotărât să îşi depună cererea pentru concediu de odihnă.

La rândulsău, directorul DGFP Alba a spus că cererea lui Csibi Barna a fostacceptată şi conducerea instituţiei urmează să discute cu reprezentanţii ANAFsituaţia angajaului, spunând că o posibilă variantă pe care ar putea să opropună ar fi transferarea acestuia la Alba-Iulia.

Csibi Barna,care a fost detaşat de la Direcţia Finanţelor Publice Harghita la AdministraţiaFinanţelor Publice Abrud printr-un ordin al şefului ANAF, Sorin Blejnar, aajuns, luni dimineaţă, în jurul orei 09.30, la sediul DGFP Alba din municipiulAlba-Iulia, în prezent aflându-se în biroul directorului executiv alinstituţiei.

Tot lunidimineaţă, aproximativ 20 de locuitori din Abrud s-au adunat în faţaAdministraţiei Finanţelor Publice, nemulţumiţi de decizia de transferare a luiCsibi Barna în oraşul lor.

La ora 12.00, la Abrud, în faţastatuii lui Avram Iancu, este programată o acţiune de protest faţă de detaşarealui Csibi Barna în oraş.

Csibi Barna,funcţionar public la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita, asolicitat, săptămâna trecută, autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentruo manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menită să aducă înatenţia locuitorilor din municipiu istoria evenimetelor din 1848-1849.

La rândulsău, Csibi Barna declara, vineri, că "ordinul este legal" şi că îl varespecta.

ParchetulTribunalului Harghita s-a autosesizat şi îl va cerceta pe Csibi Barna pentruinstigare la discriminare.

Duminică,administraţia locală din Abrud (Alba) a transmis premierului Emil Boc oscrisoare deschisă în care solicită revocarea ordinului prin care Csibi Barna afost detaşat la Administraţia Finanţelor Publice Abrud, precum şi demitereapersoanei care a propus o astfel de măsură, respectiv şeful ANAF, SorinBlejnar.

Primarul dinAbrud, Tiberiu Raţiu, a declarat, duminică, că în ultimele zile, după ce s-adecis ca Csibi Barna să fie detaşat la Abrud, "s-au inflamat spiritele pe planlocal" şi mai mulţi cetăţeni şi-au exprimat nemulţumirea faţă de aceastădecizie.

Primarul aadăugat că a convocat, la solicitarea locuitorilor din oraş, o şedinţăinformală de urgenţă a Consiliului Local la care au luat parte consilierilocali, reprezentanţi ai unor organizaţii non-guvernamentale, precum şi zeci delocuitori din Abrud, Roşia Montană, Bucium şi Ciuruleasa.

În paralel,reprezentanţii mai multor organizaţii din Abrud au anunţat, duminică seară, căau început o campanie de strângere de semnături prin care doresc ca Csibi Barnasă fie declarat "persona non grata" în Abrud.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image