2019-04-26 03:04


Funeriu a cerut inspectoratelor judeţene prezentarea reţelei şcolare pentru anul şcolar 2011-2012

 |  11:54

MinistrulEducaţiei, Daniel Funeriu, a cerut inspectorilor şcolari generali din ţară săprezinte informări privind reţeaua şcolară a anului 2011-2012, pentru a se ştidin timp ce şcoli vor fi închise, unde este nevoie de microbuze pentru elevi şicare sunt şcolile unde este nevoie de renovări.

Funeriu adeclarat, luni, într-o conferinţă de presă, că rezultatele acestei analize vorfi cunoscute până la sfârşitul anului.

"Amcerut inspectorilor şcolari generali să îmi prezinte reţeaua şcolară optimă pecare o au în vedere pentru anul şcolar 2011-2012, pentru a şti încă de pe acum,cu exactitate, care şcoli vor fi închise, câte microbuze trebuie să cumpărăm,care sunt şcolile în care să facem renovări, să finalizăm construcţii. (…) Măaştept să cunoaştem forma optimă a acestei reţele şcolare la sfârşitul acestuian", a spus Funeriu.

MinistrulEducaţiei a arătat că, la nivel naţional, erau 3.315 şcoli şi grădiniţe cu unefectiv sub 16 elevi, unde se învaţă în sistem simultan, "de multe ori cucadre didactice slab pregătite".

"Învăţământulsimultan este un cancer educaţional. Este cel puţin iresponsabil faptul că nus-a făcut până acum o reorganizare reală a reţelei şcolare. Obiectivul nu estede a închide şcoli, ci de a oferi o oportunitate educaţională sporită tuturorelevilor. I-aş întreba pe părinţi, unde preferă să îşi dea copiii la şcoală,într-o şcoală unde învaţă la simultan, la 500 de metri de casă, sau să îitransporte la doi-trei kilometri, la o şcoală bine dotată şi cu personalpregătit?", a precizat Funeriu.

Acesta asusţinut că a cerut inspectorilor şcolari să spună şi care sunt principalelemotive pentru care au ezitări în a-i prezenta o reţea şcolară făcută "purobiectiv şi ştiinţific".

"Aproximativ30 la sută mi-au menţionat ca principală dificultate opoziţia primarilor, iarun număr aproximativ egal au spus că ar putea să raţionalizeze reţeaua şcolarădacă ar avea certitudinea mijloacelor de transport. Când li se explicăprimarilor că, raţionalizând reţeaua şcolară creştem oportunitatea educaţionalăa copiilor, aceste opoziţii se diluează", a spus Funeriu.

MinistrulEducaţiei a precizat că, în acelaşi timp cu propunerile inspectorilor, o echipătehnică de la Ministerul Educaţiei analizează judeţ cu judeţ pentru a prezentao reţea şcolară optimă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-06-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG