2017-01-22 18:24


Funeriu: Din ţara lui “merge şi aşa” România trebuie să devină o ţară de tip “yes, we can!”

 |  15:18
Funeriu: Din ţara lui “merge şi aşa” România trebuie să devină o ţară de tip “yes, we can!”

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a apreciat,duminică, la Gala Olimpicilor Suceveni, că una dintre valorile care trebuie săadune întreg poporul este educaţia, apreciind că România poate să devinădintr-o ţară unde "merge şi aşa" o ţară de tip "yes, wecan!".

Funeriu a spus că a încercat să găsească valoarea sauvalorile în jurul cărora s-ar strânge poporul român şi crede că aceasta esteeducaţia.

El le-a spus olimpicilor prezenţi că a trăit înGermania patru ani şi a constatat că atunci când se află în dificultate poporulgerman se uneşte şi munceşte, că a trăit în SUA, unde poporul american se strângeîn jurul valorii "visului american", că a trăit şi cinci ani înJaponia, unde valoarea care uneşte acest popor este istoria şi tradiţia, iar înFranţa, unde a trăit 11 ani, poporul este ataşat la principiile RevoluţieiFranceze, "Libertate, Fraternitate, Egalitate".

Ministrul a spus că a încercat să găsească valorile înjurul cărora se pot strânge românii, dar nu a găsit şi crede că această valoarear trebui să fie educaţia.

"Eu cred că am discutat în van prea mult, cred că,cu toţii, am făcut şi lucruri bune şi greşeli în trecut, dar eu cred că am daun semn de însănătoşire a României foarte bun dacă am cădea cu toţii de acord căprincipala valoare în jurul căreia trebuie să ne unim când este dificil suntcopiii noştri, este educaţia (...) Să încetăm să luptăm războaiele trecutului şisă câştigăm bătălia viitorului", a spus Funeriu.

El a mai spus că misiunea celor tineri, dar şi acelor care conduc ţara este să transforme România din ţara lui "merge şi aşa"în ţara lui "yes, we can!"

"Să transformăm România din ţara lui «merge şi aşa»,în ţara lui «yes, we can!», ţara în care să arătăm că nu suntem doarconsumatori de politici europene, ci suntem şi cei care generează politicieuropene. Să demonstrăm că suntem puternici, că avem încredere în noi şi căvalorile la care m-am referit nu sunt doar vorbe goale", a mai spus DanielFuneriu.

El a subliniat că primul pas spre excelenţă estenormalitatea lucrului bine făcut.

Un număr de 162 de olimpici naţionali şi internaţionalidin judeţul Suceava au fost sărbătoriţi, duminică, în cadrul Galei olimpicilorsuceveni organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în colaborare cu CJSuceava.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image