2017-01-21 17:41

ULTIMA ORA


Funeriu: Îi chem pe toţi să se implice în aplicarea noii Legi a educaţiei

 |  15:15
Funeriu: Îi chem pe toţi să se implice în aplicarea noii Legi a educaţiei

MinistrulEducaţiei, Daniel Funeriu, a lansat, duminică, un apel celor care vor să facădin Legea educaţiei "un lucru important pentru viitor" să se impliceîn aplicarea ei.

Funeriua declarat presei, la Timişoara, că în curând va intra în vigoare noua Lege aeducaţiei, care "va deschide noi drumuri pentru învăţământ".

"Încurând, va intra în vigoare noua Lege a educaţiei naţionale, care, cred eu,deschide noi drumuri pentru învăţământ. Şi încă o dată, îi chem pe toţi ceicare vor să facă din acest proiect educaţional pentru România un lucruimportant pentru viitor să se implice în tot ceea ce înseamnă punerea înaplicare a acestei legi moderne", a spus ministrul.

Peste20 de asociaţii profesionale au semnat un protocol de colaborare cu MinisterulEducaţiei pentru elaborarea metodologiilor de aplicare a Legii educaţiei, iaralte cinci şi-au exprimat intenţia de a adera la protocol, declara, joi,ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

"Obiectulprotocolului este colaborarea dintre Ministerul Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului şi asociaţiile profesionale din educaţie în calitatede parteneri cu drepturi şi responsabilităţi specifice în vederea ameliorăriicalităţii educaţiei din România prin elaborarea şi punerea în practică ametodologiilor de aplicare a Legii nr. 1/2011 - Legea Educaţiei Naţionale şi ademersului de modernizare curiculară", spunea ministrul Educaţiei.

Elpreciza că a iniţiat şi semnat acest protocol, apreciind că asociaţiileprofesionale sunt "principalele rezervoare de competenţă" dinînvăţământul românesc actual.

Potrivitministrului numai împreună cu cei mai competenţi reprezentanţi ai cadrelordidactice MECTS va reuşi să modernizeze educaţia din România.

Ministrula ţinut să precizezecă lista rămâne deschisă pentru toate asociaţiileprofesionale care decid să se alăture semnatarilor protocolului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image