2017-01-19 04:32

ULTIMA ORA


Furtună de zăpadă în Pasul Tihuţa. Drumarii au folosit 20 de tone de antiderapant

 |  14:36
Furtună de zăpadă în Pasul Tihuţa. Drumarii au folosit 20 de tone de antiderapant
O furtună de zăpadă a avut loc, duminică dimineaţă,în Pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului, drumarii fiind nevoiţi să folosească 20de tone de material antiderapant pe DN 17 pentru a menţine drumul practicabil.

ŞefulDistrictului Piatra Fântânele din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şiPoduri Cluj, Vasile Curtean, a declarat, duminică, că a nins foarte mult, iarvântul a suflat cu putere.

"Nu am văzut aşa ceva nici iarna. Credcă dacă nu acţionam, aveam pe şosea 12 centimetri de zăpadă. Amintervenit între orele 3.00 şi 4.00 cu toate utilajele fiindcă a fost pur şisimplu furtună de zăpadă. A suflat un vânt puternic şi a nins ca în mijlocullui decembrie. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva în luna mai. Din fericire, nuam avut blocaje. Şi acum (duminică dimineaţă - n.r.) sunt minus 2 gradeCelsius, frig ca iarna", a spus Curtean.

Curteana precizat că drumarii au împrăştiat 20 de tone de material antiderapant pe DN17 pentru a menţine drumul practicabil.

PotrivitSistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, în noaptea de sâmbătă spreduminică a nins mai ales în zona de munte. Duminică dimineaţă, stratul dezăpadă măsura doi centimetri la Piatra Fântânele şi un centimetru la Straja, labaza muntelui.

PasulTihuţa face legătura între Transilvania şi Moldova şi se află la 1.400 de metrialtitudine.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-08-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image