2019-01-16 19:19


Gabriel Oprea: Cei cu pensii calculate după salariul mediu pe economie, vor primi retroactiv banii

 |  16:58
Gabriel Oprea: Cei cu pensii calculate după salariul mediu pe economie, vor primi retroactiv banii

MinistrulApărării Naţionale, Gabriel Oprea, a anunţat, miercuri, că pensionarii militariale căror dosare nu au fost procesate încă şi ale căror pensii au fostcalculate pe baza salariului mediu brut pe economie, vor primi retroactivsumele ce li se cuvin.

"Pensionarilor militari ale căror dosarenu au fost încă procesate şi care, potrivit legii, au primit o pensierecalculată la nivelul salariului mediu pe economie, le transmit să aibăîncredere că vor primi retroactiv pensiile care li se cuvin de la 1 ianuarieanul acesta", a spus Oprea.

"Chiarşi în cazurile particulare în care anumite perioade din carieră nu au fostidentificate în arhive, procesul de completare a informaţiilor va continua pânăcând va fi soluţionat şi ultimul dosar", a mai spus ministrul.

Opreaa adăugat că, pe măsură ce se derulează activitatea de recalculare a dosarelorîncă neprocesate, continuă şi completarea datelor care lipsesc pentru acestesituaţii particulare. "Pe măsură ce acestea vor fi identificate, vor fiemise noi decizii, iar militarii îşi vor primi absolut toate drepturile care lise cuvin, potrivit legii", a spus el.

GabrielOprea i-a rugat pe pensionarii militari care nu au depus încă cereri derecalculare să meargă la centrele militare de care aparţin şi să completezeformularul prin care solicită eliberarea adeverinţelor de venit.

Ministrula amintit că procesul de recalculare a pensiilor a început în urmă cu 5 luni,dar a precizat că ministerul nu a avut la început un flux suficient de ridicatde solicitări, majoritatea solicitărilor venind în lunile noiembrie şidecembrie. În aceste condiţii, a explicat Oprea, procesul de recalculare nu s-aputut încheia la 1 ianuarie 2011. "Se ştie foarte bine că acest lucru s-aîntâmplat şi foarte mulţi pensionari au fost manipulaţi să acţioneze împotrivapropriului interes, chiar de către aceia care ar fi trebuit să le apere drepturile",a spus ministrul.

Opreaa explicat şi o parte din dificultăţile procesului de recalculare."Identificarea informaţiei în mii de arhive, căutând date vechi de peste60 de ani reprezintă o muncă extrem de dificilă. Unele registre sunt completatecu creionul şi au fost scrise ilizibil. Altele s-au deteriorat în timp sau aufost depozitate în condiţii improprii", a spus Oprea, care a dorit să-iasigure pe pensionarii militari că îşi vor primi retroactiv absolut toatedrepturile ce li se cuvin, de la 1 ianuarie 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...