2017-01-23 16:49


Gabriel Oprea: Uniunea Social Progresistă va fi lansată în decembrie

 |  20:55
Gabriel Oprea: Uniunea Social Progresistă va fi lansată în decembrie

Peste 1.000 de persoane au fost prezente, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Reuniunea regională a Organizaţiilor Uniunii Naţionale pentru Progresul României din Regiunea de dezvoltare VI Nord-Vest, unde au participat și preşedinţii UNPR, Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu. Gabriel Oprea a declarat că pilonii UNPR sunt interesul naţional şi dialogul social, a reiterat faptul că progresiştii au susţinut necondiţionat Guvernul și a făcut cunoscut că în decembrie va fi lansată Uniunea Social Progresistă (USP) la care se vor alătura mai multe formaţiuni politice, sindicate, asociaţii. 

''Suntem din ce în ce mai mulţi pentru un singur obiectiv strategic - România. (...) Am plecat de la zero într-un efort hotărât de a nu lăsa România să se prăbuşească. Am hotărât că dacă sprijinim Guvernul sprijinim România. Şi acest lucru l-am făcut. România a avut şansa că a avut un preşedinte patriot, Traian Băsescu, un bărbat de stat care dincolo de orice calcul politic, dincolo de populism, a sprijinit România. (...) Când a mai fost lăudată România de forurile internaţionale? Avem cea mai mare creştere economică din Europa, suntem pe locul doi în ceea ce priveşte interesul pentru investiţii. (...) Ţări mult mai puternice (...) astăzi reduc salariile. Motoarele Europei (...) iau măsuri de austeritate fără precedent. În România este stabilitate şi creştere economică'', a declarat Gabriel Oprea.  Deși a recunoscut că rolul ''dintotdeauna'' al Opoziției a fost să critice, acesta și-a declarat nemulțimirea față de dezacordurile pe ''teme de interes naţional''.

Progresiştii au cerut doar aprobarea celor două proiecte legislative privind coşul de solidaritate şi taxa pe marile averi, fără să pretindă funcții sau să trădeze România, a completat Gabriel Oprea. Acesta a reamintit că plecarea sa de la putere s-a datorat refuzului său de a numi în funcţii ''exponenţi ai crimei organizate''.

''Rolul opoziţiei a fost dintotdeauna să critice, dar nu pe teme de interes naţional. (...) Spuneau că nu e criză ci doar incompetenţa Guvernului. (...) Am sprijinit România să nu cadă într-un haos economic (...) Ne-au acuzat că suntem trădători. Noi nu am trădat şi nu vom trăda niciodată România. (…) Noi nu i-am făcut niciodată trădători. Aceasta este diferenţa între demagogie şi responsabilitate. Am multe defecte, sunt şi eu om, dar am o mare calitate: mă ţin de cuvânt. Noi toţi ne ţinem de cuvânt'', a adăugat preşedintele UNPR, amintind de plecarea din FSN, în 1992, a 69 de senatori şi deputaţi.  Potrivit preşedintelui UNPR, peste 250 de primari vor candida pe listele progresiştilor la alegerile locale din 2012 și peste 300.000 de oameni s-au înscris deja în UNPR. ''Avem cei mai buni primari (...) şi cei mai buni miniştri - Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu. (...) Primarii vin la UNPR pentru că avem proiecte serioase şi pentru că ne ţinem de cuvânt. UNPR nu se va dizolva şi sunt convins că actuala coaliţie va câştiga alegerile din 2012. Dacă cei mai buni dintre oamenii noştri vor fi pe liste, UNPR va fi unul dintre cele mai importante partide. Singurii noştri stăpâni sunt românii şi România'', a afirmat Gabriel Oprea, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-21

TAGURI: Gabriel_Oprea, USP, UNPRComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


EL LUTTE
27 Noi 2011

Traseisti politici si mercenari platiti! "Inscrieti-va la UNPR si primiti 3 paini"
TICU
27 Noi 2011

Fraza ”Avem cei mai buni primari (...) şi cei mai buni miniştri” rostită de generalul-ministru, ca să fie crezută ar trebui să sune așa: ”Am racolat cei mai buni primari (...) şi cei mai buni miniştri”.
FLOREA
27 Noi 2011

Oprea ne-a obisnuit cu acest tip de discurs, un discurs emotional. De mult nu am mai auzit un politician roman sa spuna ca stapanii lui sunt romanii si Romania. Succes in alegeri!
ION
27 Noi 2011

Tactica pasilor marunti a facut din UNPR al doilea partid din coalitia de la putere. Nu peste mult timp USP va deveni o adevarata forta in Romania capabila sa apere principiile stangii responsabile pe de o parte si pe de alta parte interesele oamenilor simpli ai acestei tari.
MARCONE
28 Noi 2011

Cred că în anii următori se vor produce nişte schimbări în structura electoratului. Cred că UNPR va fi un actor care va depăşi polarizarea de natură ideologică.
Random image