2017-01-22 22:21


Gabriel Resources: La Roşia Montană s-ar putea extrage aur din 2014

 |  17:14
Gabriel Resources: La Roşia Montană s-ar putea extrage aur din 2014

GabrielResources a avut pierderi de 22,7 milioane dolari canadieni (16,9 milioaneeuro) anul trecut, cauzate de un rezultat negativ de 15,9 milioane dolaricanadieni (11,8 milioane euro) din evoluţia cursului de schimb, şi a anunţattotodată că proiectul Roşia Montană ar putea produce aur din 2014.

Companiacanadiană deţine 80,4% din capitalul social al Roşia Montană Gold Corporation(RMGC), care dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană, în timp ce statulromân deţine 19,3% din acţiuni, prin Minvest Deva.

GabrielResources a beneficiat anul trecut de returnări de taxe din partea statuluiromân de 6,9 milioane de dolari canadieni, se arată într-un comunicat alcompaniei.

Înultimul trimestru al anului, compania a avut o pierdere de nouă milioane dedolari canadieni (6,7 milioane de euro), din care 5,8 milioane de dolaricanadieni (4,3 milioane de euro) din cauza impactului cursului valutar.

GabrielResources a cheltuit anul trecut 38,2 milioane de dolari canadieni (28,4milioane de euro), respectiv 13,6 milioane de dolari canadieni (10,1 milioanede euro) pentru proiecte de dezvoltare.

Lafinele anului trecut, compania avea lichidităţi şi investiţii pe termen scurtîn valoare de 121,5 milioane de dolari canadieni (90,3 milioane de euro).Bugetul de bază şi cheltuieli estimate pentru proiectul Roşia Montană anulacesta totalizează 65 de milioane de dolari canadieni (48,3 milioane de euro).Bugetul include doar acele cheltuieli şi angajamente pentru menţinerea valoriiinvestiţiei companiei în proprietăţi miniere şi obţinerii autorizaţiei demediu, se arată în comunicatul Gabriel Resources.

ProiectulRoşia Montană continuă să beneficieze de sprijinul unor lideri politici de lanivel local şi central, în contextul eforturilor Guvernului de a stimula economia,notează compania, care evidenţiază progresele în procesul de obţinere aautorizaţiei de mediu şi a aprobărilor pentru planul urbanistic zonalindustrial modificat şi pentru planul urbanistic zonal al regiunii protejate.

Totodată,compania a obţinut, până în prezent, zece din cele 12 aprobări necesareacordului final al Consiliului Local Roşia Montană.

Astfel,conducerea Gabriel Resources consideră că după aprobarea de către Guvern aautorizaţiei de mediu şi a noului certificat de descărcare arheologică pentruzona Carnic, în absenţa unor evenimente neprevăzute, va dura aproximativ un anpentru a finaliza majoritatea achiziţiilor pentru terenurile de suprafaţă,respectiv pentru a obţine cea mai mare parte a celorlalte permise şi aprobări,inclusiv permise de construcţie pentru faza iniţială.

Construcţiaminei ar putea dura 30 de luni de la pornirea lucrărilor. În absenţa unorîntârzieri neprevăzute, proiectul Roşia Montană ar putea începe să producă aurpână la sfârşitul anului 2014, estimează Gabriel Resources.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

KRAKER
11 Mar 2011

rosia montana are nevoie de aceasta investitie daca vrea sa se redreseze economic, este singura sansa a ei

Adauga un comentariu

Random image