2018-10-20 11:40


Garda Financiară Constanţa, asaltată de un executor judecătoresc

 |  09:43
Garda Financiară Constanţa, asaltată de un executor judecătoresc

Politiştii însoţiţi de un executor judecătoresc au ajuns la sediul Gărzii Financiare secţia Constanţa în scopul recuperării unor bunuri în valoare de aproape 5.000 de lei, daune câştigate de o casă de amanet în urma unei senţințe definitive.

Incidentul a pornit de la o amendă aplicată de agenţii Gărzii unei case de amanet în urmă cu patru ani. Patronul casei de amanet a contestat în instanţă sancţiunile inspectorilor financiari şi a câștigat. După un control al agenţilor Gărzii Financiare efectuat în 2007, casa de amanet a rămas fără 138 de kilograme de aur, iar dosarul nu a fost finalizat nici până acum.

Patronul firmei de amanet critică sancținile Gărzii Financiare  și susţine că bijuteriile i-a fost luate în mod abuziv. "Cel puţin doi comisari ai Gărzii, de aproximativ un an, n-aş putea să vă zic zi de zi, dar săptămânal aveam controale: luat totul cu lupa, să găsească ceva. Ni s-a cerut - 'Dom’le, dacă semnezi procesul verbal îţi dăm 150 mil. amendă, dacă nu semnezi procesul verbal îţi dăm 500 de milioane'", a declarat acesta.

După ce sediul Gărzii Financiare a fost luat cu asalt de politiştii însoţiţi de un executor judecătoresc a apărut un impediment. "Există impedimentul ca Garda Financiară secţia Constanţa nu mai are personalitate juridică. Ca atare, nu se mai poate proceda la executarea acestei instituţii", a explicat Dinu Mihai, consilier juridic la Garda Financiară.  "În clipa de faţă, asta e singura poziţie pe care o puteţi avea: validarea popririi; poate să dureze şi o lună, şi două, şi trei, şi patru", a afirmat executorul judecătoresc Silviu Oană.

Cristian Radu, comisar-şef Garda Financiară Constanţa, a declarat că în viitorul apropiat instituția va încerca să vireze suma de bani datorată.

De asemenea, reprezentanţii casei de amanet din Constanţa, care speră să îşi recupereze aurul, sunt în proces cu Poliţia Economică, dar şi cu Oficiul pentru protecţia Consumatorilor, potrivit realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-03

TAGURI: Garda Financiară, Constanța
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...