2017-01-19 17:24

ULTIMA ORA


Gazele ruseşti, reduse cu 10%

 |  10:28
Gazele ruseşti, reduse cu 10%

Preţul gazelor ruseşti, livrate de gigantul Gazprom, a fost redus cu 10% pentru unii consumatori. Această reducere are în vedere contractele pe termen lung încheiate de Gazprom cu unele companii europene.

GDF Suez (Franţa), Wingas (Germania), SPP (Slovacia) şi Botas (Turcia) sunt companiile care se numără printre beneficiarii reducerii preţului gazelor ruseşti.

'Partenerii noştri ne-au cerut să luăm în calcul o reconsiderare a preţului. Am operat o ajustare a parametrilor formulei de formare a preţului la livrările de gaze, ceea ce a dus la o reducere relativă a preţurilor cu o medie de 10%', a declarat vicepreşedintele Gazprom Aleksandr Medvedev, convins că 'preţul nou va garanta competitivitatea gazului rusesc'.

Aleksandr Medvedev, şeful diviziei de exporturi a Gazprom, a precizat că monopolul rus de gaze nu a fost de acord cu solicitarea clienţilor săi privind creşterea procentului de gaze legat de preţul de pe piaţa spot (denumire generica dată pieţei pentru marfa efectivă a cărei livrare este imediată făcându-se contra bani gheaţă).  În trecut, Gazprom a mai revizuit preţul contractual la gaze pentru un număr de companii italiene, slovace, franceze şi germane, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-20

TAGURI: Gazprom, reducere, gazComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image