2018-10-16 08:48


Gazonul Arenei Naţionale, în stare avansată de degradare

 |  14:44

Gazonul ''Arenei Naţionale'' din Bucureşti este în stare avansată de degradare, conform unui referat întocmit de firma responsabilă cu întreţinerea terenului, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

''Pe suprafaţa de joc s-a desfăşurat un număr de ore de joc şi de antrenament, care a depăşit cu mult durata recomandată, ceea ce a dus la o degradare avansată a gazonului'', se arată în document.

''Jocurile şi antrenamentele au avut loc la intervale de timp foarte scurte, o zi diferenţă, iar lipsa instalaţiei de iluminat, care era necesară din momentul montării rulourilor, a dus, de asemenea, la o evoluţie negativă a gazonului, mai ales în partea de sud a terenului'', precizează comunicatul.

Temperaturile scăzute şi durata redusă a luminii naturale, în perioada următoare, vor afecta creşterea şi menţinerea stratului de gazon, ceea ce va duce la o rezistenţă scăzută a acestuia la jocuri, informează Agerpres.

''Concluzionând, menţionăm că, datorită acestei evoluţii negative a gazonului, cât şi pentru menţinerea unei suprafeţe de joc la standardele internaţionale, nu se pot desfăşura decât cel mult meciurile care urmează a se disputa în cadrul UEFA Champions League şi în cel al UEFA Europa League, meciuri care au fost deja programate'', anunţă comunicatul.

Antrenamentele oficiale premergătoare jocurilor vor fi efectuate doar de echipele oaspete.

Firma responsabilă cu întreţinerea gazonului subliniază că achiziţionarea urgentă a instalaţiei de iluminat artificial, pentru a menţine vegetaţia gazonului şi desfăşurarea în condiţii bune pentru meciuri, este urgentă.

Comunicatul a fost înaintat Primăriei Generale a Capitalei, ALPAB şi Federaţiei Române de Fotbal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...