2017-01-23 02:36


Gazonul Arenei Naţionale va avea nevoie de o "reînnoire majoră"

 |  22:35
Gazonul Arenei Naţionale va avea nevoie de o "reînnoire majoră"

Raportul remis UEFA cu privire la starea gazonului Arenei Naţionale estimează că peluza stadionului din Bucureşti va avea nevoie de o reînnoire majoră în primăvară şi recomandă ca terenul să nu găzduiască meciuri cu 10-12 săptămâni inaintea disputării finalei Ligii Europa, programată la 9 mai 2012.

Potrivit www.sport.ro, care prezintă un facsimil al raportului întocmit de STRI, firma britanică agreată de UEFA în probleme legate de suprafeţele de joc, distrugerea terenului Arenei Naţionale după primul meci a fost cauzată de alegerea nepotrivită a tipului de gazon şi a suportului pe care a fost montat, de microclimat, dar şi de întreţinerea acestuia. Ca rezultat, gazonul a fost instabil şi nesigur, iar STRI a recomandat înlocuirea sa imediată şi amânarea meciului de joi, Steaua - Schalke 04, din Liga Europa, pentru data de 21 septembrie.

Ţinând cont de apropierea iernii, specialistul la care a apelat UEFA a mai recomandat achiziţionarea unei instalaţii de iluminare artificială a gazonului care să combată lipsa luminii naturale, amplificată şi de arhitectura închisă a arenei bucureştene, scrie Mediafax.

Chiar dacă peluza va fi înlocuită în scurt timp, reprezentantul STRI se îndoieşte că noul gazon va fi în bune condiţii în martie 2012 şi va întruni calitatea cerută pentru finala Ligii Europa. De aceea, el propune ca gazonul să fi reînnoit în primăvară, fiind esenţial să nu se mai dispute meciuri în acea perioadă. Totodată, este recomnadat să nu se joace pe Arena Naţională cu 10-12 săptămâni înaintea finalei competiţiei europene.

Oficialul mai propune crearea unui program de management al suprafeţei de joc, care să fie pus în practică de acum şi până în mai 2012.

Firma olandeză Hendriks-Graszoden se va ocupa de furnizarea şi montarea noului gazon pentru Arena Naţională, a declarat, luni, pentru Ziarul Financiar, directorul general al constructorului stadionului Max Bogl, Romeo Boţocan.

Max Bogl a construit Arena Naţională alături de compania italiană Astaldi. Firma germană şi-a asumat înlocuirea gazonului de pe Arena Naţională.

Contractul a fost semnat în acest week-end, însă reprezentantul Max Boegl nu a precizat suma pentru care olandezii de la Hendriks-Graszoden vor pune noul gazon.

Luni, a început scoaterea gazonului montat de firma Gama Verde, aparţinând lui Adrian Oprişan, fratele lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, şi care nu a rezistat la primul meci disputat pe Arena Naţională, partida România-Franţa, scor 0-0. Constructorul estimează că până la finalul acestei săptămâni noul gazon va fi montat pe stadion.

La întâlnirea care a avut loc în 6 septembrie, în preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Naţională a cedat sub crampoanele fotbaliştilor, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa acesteia. Jucătorii se afundau în teren, nu îşi puteau ţine echilibrul şi era aproape imposibil de pasat la firul ierbii sau de driblat.

O comisie trimisă de UEFA a inspectat, în 8 septembrie, gazonul distrus după meciul România-Franţa şi a înaintat un raport conducerii forului european, care a decis ca al doilea meci ce urma să fi găzduit de Arena Naţională, Steaua - Schalke 04 din Liga Europa, să se dispute, joi, la data stabilită iniţial, dar nu la Bucureşti, ci pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.

Vineri, constructorul Max-Bogl a anunţat că problemele cu gazonul Arenei Naţionale au fost generate de montajul defectuos, iar durata de remediere va fi de două săptămâni, mai lungă decât termenul prevăzut iniţial.

Astfel, primul meci pe noul gazon va fi disputat de Oţelul Galaţi, la 27 septembrie, cu Benfica Lisabona, în Grupa C a Ligii Campionilor. Două zile mai târziu, pe Arena Naţională ar trebui să evolueze Rapid Bucureşti, cu PSV Eindhoven, în Grupa C a Ligii Europa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image