2017-01-24 15:16


Gazprom ar putea majora în acest an cu 14% preţul mediu al gazelor naturale exportate în Europa

 |  13:55
Gazprom ar putea majora în acest an cu 14% preţul mediu al gazelor naturale exportate în Europa

Grupul rusGazprom ar putea majora în acest an cu 14% preţul mediu al gazelor naturaleexportate în Europa şi anticipează creşterea vânzărilor în regiune datorităîmbunătăţirii condiţiilor economice.

Gazpromestimează majorarea exporturilor de gaze destinate Europei de la 140 demiliarde de metri cubi în 2010 la 152 de miliarde de metri cubi în acest an, audeclarat pentru Reuters surse apropiate situaţiei. Totodată, grupulintenţionează să crească de la 308 de dolari pe mia de metri cubi la 352 dolaripe mia de metri cubi preţul mediu al gazelor naturale destinate consumatoriloreuropeni, au menţionat sursele.

Preţurilegazelor naturale prevăzute în contractele pe termen lung încheiate de Gazpromcu clienţii din Europa sunt ancorate de cotaţiile petrolului, care recent auurcat peste nivelul de 100 de dolari pe baril, la maximul ultimilor doi ani.

Exporturilede gaze reprezintă principala sursă de venituri a grupului rus, care asigură unsfert din necesarul de combustibil al statelor europene.

În 2009,producţia Gazprom a atins un nivel scăzut record, în condiţiile în careproblemele economice globale au erodat cererea, iar piaţa a fost alimentată dinexploatări neconvenţionale de gaze naturale din SUA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image