2019-01-22 21:04


Geoană: La un an de la prezidenţiale, România pare a fi căzut pe mâna unor piraţi somalezi

 |  13:10
Geoană: La un an de la prezidenţiale, România pare a fi căzut pe mâna unor piraţi somalezi

PreşedinteleSenatului, Mircea Geoană, susţine, într-un raport intitulat "Încă un an deBăsescu, încă un an pierdut pentru România", distribuit parlamentarilorPSD, că, sub guvernarea Băsescu-Boc, ţara pare a fi pe mâna unor piraţisomalezi.

Submotto-ul "Împăratul este gol. Dar în loc să se îmbrace, el a decis să-idezbrace pe ceilalţi", Geoană afirmă că, după un an de la alegerileprezidenţiale, modul în care România este guvernată arată ca şi cum ţara"a căzut pe mâna unor piraţi somalezi".

Înraportul distribuit parlamentarilor PSD, Geoană spune că nominalizarea lui EmilBoc, în urma alegerilor din 2009, pentru funcţia de premier a fost confirmareafaptului că pentru Traian Băsescu "nu poate exista armistiţiu şinegocierea nu e posibilă".

"Aşaa reînceput războiul româno-român, în care cei aflaţi la guvernare auîntotdeauna dreptate, iar opoziţia merită călcată în picioare pentru că ecomunistă, controlată de moguli şi nu are soluţii. S-a instaurat dictatura uneimajorităţi solidare în rău", susţine fostul preşedinte al PSD.

Geoanăspune că axa răului României a devenit Cotroceni-Modrogan-Piaţa Victoriei.

"ORomânie sub asediul problemelor interne şi externe este tocmai rezultatulcomportamentului unui preşedinte maniheist, care nu s-a ridicat niciodată, nicimăcar formal, de la nivelul paradoxal al arbitrului-jucător", adaugă el.

Geoanăapreciază că "Băsescu a ajuns mare" prin faptul că nu şi-a asumatniciodată responsabilitatea, ci a construit vinovaţi.

"Dedata aceasta însă, Împăratul ştie că este gol, nu doar pentru că alţii l-auvăzut aşa, ci pentru că, pentru prima dată în viaţa sa, acum un an, pe 6decembrie, s-a uitat în oglindă şi a văzut că este gol. Însă în loc să i sefacă ruşine şi să caute să repare ce a greşit, el a decis să ridice miza. Înloc să se îmbrace pe sine, Împăratul a decis să-i dezbrace pe toţiceilalţi", scrie Geoană.

Elafirmă că guvernarea este pradă războiului intern din PDL dintre "grupareaUdrea-Falcă" şi "tripleta Blaga-Videanu-Berceanu".

MirceaGeoană vorbeşte şi despre UNPR, despre care spune că este "pionul, sau maidegrabă nebunul" de care avea nevoie Băsescu pentru a-şi asiguramajoritatea în Parlament, "un produs tipic al gândirii băsesciene".

"Adaugăbani, putere, influenţă, puţin şantaj şi implicarea serviciilor secrete, iarrezultatul final este un partid nici de stânga, nici de dreapta, nici prea-prea,nici foarte-foarte, nici mare, nici mic, ci exact potrivit pentru a asigura căîn Parlament lucrurile sunt sub control. Are UNPR vreun viitor? Doar acela pecare îl va imagina preşedintele. Pentru că liniştea Preşedintelui este denepreţuit, pentru UNPR s-au făcut sacrificii fără seamăn în Parlament. ÎnCamera Deputaţilor s-au călcat în picioare Regulamente", afirmă fostulcandidat prezidenţial.

Elspune că românii au devenit "un popor obosit", iar optimismul acesteinaţiuni "a fost ciuruit pe 6 decemebrie 2009".

"Mesajulpentru Traian Băsescu, acum, la sfârşitul primului an din ultimul său mandateste: Destul este destul, domnule Preşedinte! Ajunge cu conflictele, ajunge cudivizarea şi asmuţirea românilor unii împotriva celorlalţi, ajunge cu starea denesiguranţă, ajunge cu neîncrederea! Acum este momentul în care noi toţi neputem arăta măsura de bărbaţi de stat", mai scrie Geoană în finalulraportului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...