2019-03-26 18:43


George Clooney promovează ultimul său film la Veneția

 |  12:00
George Clooney promovează ultimul său film la Veneția

Cea de-a 68-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția a fost deschisă de actorul și regizorul George Clooney cu proiecția celui mai recent film al său, un thriller politic numit „The Ides of March”.

Clooney, însoțit de - Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei, Jeffrey Wright  a fost primit foarte călduros de fani.

Cu toate că actorul l-a susținut pe Obama și militeazã pentru numeroase cauze, printre care cea din Sudanul de Sud, a spus, în maniera lui proprie, că nu intenționează să intre în politică. „Există un tip la Casa Albă care e mult mai frumos și care e înzestrat cu mai multă compasiune decât oricine. Știu asta. De ce ar râvni altcineva la o asemenea funcție?”, a explicat acesta.

„Am o meserie grozavă și-mi pot petrece viața alături de oameni minunați”, a adugat acesta recunoscând cã guvernul american se confruntă în prezent cu mari dificultăți. „Dar sunt optimist. Acum cinismul pare că a învins idealismul, dar lucrurile se vor schimba”, a adăugat actorul.

La Festival sunt așteptate și alte vedete, printre care Madonna, care va prezenta joi filmul regizat de ea, „W.E.”, Al Pacino, Monica Belucci și Vincent Cassel, Keyra Knightley, Viggo Mortensen, Colin Firth, John Hurt și Willem Dafoe, potrivit Agerpres.

Al patrulea lungmetraj al lui George Clooney, care deține și rolul guvernatorului democrat Mike Morris, candidat la alegerile primare pentru prezidenþiale, nu este nici un film despre politică, nici o intrigã polițistă pe fond politic. Filmul este povestea unor oameni ajunși la putere și distruși aproape în același timp de aceeași putere din cauza a ceea ce sunt: ființe umane cu forțele, credințele, demonii și defectele lor. „Publicul trebuie sã știe cine au fost Brutus, Cassius sau Cezar”, a spus Clooney, referindu-se la titlul filmului, „The Ides of March”, perioadã în care a fost asasinat Iulius Cezar, conform calendarului roman.

Pelicula care descrie „ compromisul în politicã” și sugerează intrigi mai vechi sau mai noi. Acțiunea se concentrează pe Stephen Meyers (interpretat de Ryan Gosling), tânărul, dar foarte experimentatul consilier de campanie al guvernatorului Morris. Idealist și hotărât să-l facă să câștige cinstit pe cel pe care-l considerã cel mai bun candidat, el ajunge sã fie manipulat de tabãra adversã și antrenat, fără voia lui, în jocurile puterii, o partidã de șah cu mize considerabile și strategii machiavelice.

„The Ides of March” are la bazã o piesã de teatru , „Farragut North” (2004) de Beau Willimon, un tânãr actor care a lucrat pentru echipa lui Howard Dean la alegerile primare pentru prezidențiale în Iowa. George Clooney ar fi vrut sã realizeze filmul în 2008, însã, în bucuria alegerii lui Barack Obama - al cãrui susþinãtor fervent este - la Casa Albã, a considerat cã „nu era momentul pentru un film atât de cinic”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-01

TAGURI: George Clooney, Veneția, film
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...