2017-01-17 17:09

ULTIMA ORA


Germania vrea să vândă Bulgariei bombardiere vechi

 |  09:58
Germania vrea să vândă Bulgariei bombardiere vechi

Oficialii de la Berlin intenţionează să propună, în timpul vizitei premierului bulgar Boiko Borisov în Germania, la 17-18 ianuarie 2012, vânzarea către Bulgaria a opt bombardiere vechi Eurofighter Typhoon.

Bulgaria a anunţat o licitaţie, în februarie 2011, în scopul achiziţionării de bombardiere noi şi vechi pentru forţele militare aeriene ale ţării, menite să înlocuiască avioanele MiG-29 învechite, de producţie sovietică. În prezent, armata bulgară are în dotare 16 avioane sovietice, iar Ministerul bulgar al Apărării a precizat că preferă bombardiere Typhoon.

Pe de altă parte, Italia, ţară participantă a programului de elaborare şi achiziţionare de avioane Typhoon, şi-a declarat intenţia de a vinde Bulgariei opt avioane vechi, la 35 de milioane euro bucata, după ce consorţiul european Eurofighter îi propusese ministerului bulgar al Apărării opt bombardiere Typhoon noi, la preţul de 80 de milioane de euro bucata.

În iunie 2011, premierul bulgar le-a propus guvernelor Croaţiei, României şi Turciei să achiziţioneze împreună bombardiere noi, având în vedere că forţele militare aeriene ale Bulgariei se confruntă cu un deficit serios de avioane de luptă. O asemenea abordare va permite reducerea semnificativă a preţului la bombardiere, prin formularea unei singure mari comenzi, susținea atunci Borisov.

Suma la care Germania ar dori să vândă Bulgariei bombardiere vechi nu este încă cunoscută, relatează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-17

TAGURI: Germania, Bulgaria, bombardiereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image