2017-01-17 04:49

ULTIMA ORA


Gerul a făcut şapte victime în ultimele 24 de ore

 |  12:27
Gerul a făcut şapte victime în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătăţii a informat, miercuri, că şapte victime au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, din cauza gerului, numărul total al deceselor ajungând la 86 de la emiterea avertizării de cod galben până în prezent.

Decesele au avut loc în afara domiciliului, în spaţii deschise, în judeţele Suceava (2), Bacău (1), Braşov (1), Gorj (1), Mehedinţi (1) şi Mureş (1), potrivit Ministerului Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor fără adăpost şi al celor cu hipotermie, transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, a ajuns la aproximativ 200. 

În judeţele Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Olt şi Tulcea sunt 10 cazuri medicale la care nu se poate ajunge şi pentru care autorităţile fac demersurile necesare pentru rezolvarea situaţiilor. Miercuri dimineaţa nu exista nicio ambulanţă blocată, conform raportărilor. Cazurile blocate vor avea prioritate, iar activitatea de intervenţie pe calea aerului va continua şi miercuri, în colaborare cu structurile MAI, în funcţie de condiţiile meteorologice.

În noaptea de marţi spre miercuri au fost livrate medicamentele donate, transportate de la Iaşi către direcţiile de sănătate publică din Buzău şi Vrancea, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-28

TAGURI: victime, decese, SMURD, gerComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image