2017-01-22 14:13

ULTIMA ORA


Gimnastică aerobică: Vineri încep Campionatele Europene, la Bucureşti

 |  16:31
Gimnastică aerobică: Vineri încep Campionatele Europene, la Bucureşti

La sala Romexpo din Bucureşti se vor desfăşura, în perioada 11-13 noiembrie, întrecerile din cadrul celei de a 7-a ediţii a Campionatelor Europene de gimnastică aerobică, pentru seniori şi juniori.

Adrian Stoica, presedintele Federaţiei Române de Gimnastică, a declarat joi că ''nu participăm la Campionatele Europene de gimnastică aerobică având un obiectiv anume. Aici nu suntem la box. Dorim ca la aceste campionate europene reprezentanţii ţării noastre să obţină cele mai bune rezultate posibile''.

La rândul său, Marcela Fumea, antrenorul coordonator al lotului naţional de seniori, a menţionat că ''atmosfera din lotul nostru s-a relaxat puţin în cursul zilei de joi, după ce marţi şi miercuri am fost sub o presiune extraordinară. Am luat contact cu sala, cu pavilionul de la Romexpo, totul este foarte frumos amenajat. Este o competiţie mare, eu cred că este unul dintre cele mai mari evenimente sportive care au loc în România, în anul 2011''.

''Este un Campionat European de gimnastică aerobică organizat de Federaţia Română de Gimnastică. Din anul 1957, nu a mai fost organizat la noi un asemenea concurs. Delegaţiile celorlalte ţări sunt încântate, iar pentru noi, loturile României de seniori şi juniori, a fost extraordinar să intrăm în această sală, să vedem organizarea, să vedem podiumul de concurs. Am văzut mulţi voluntari, multe eforturi făcute pentru a avea o competiţie extraordinară'', a mai spus Fumea.

''În primele zile, reprezentanţii României nu s-au simţit în largul lor. Noaptea trecută au dormit însă ceva mai bine. Le-am spus tuturor că trebuie doar să îşi prezinte exerciţiile, să nu aibă presiunea medaliilor. A concura pe propriul teren este extraordinar de greu, aşa cum am auzit de acest lucru, de la alte competiţii. Dar până acum nu am fost conştientă că este cu adevărat mult mai greu să îţi faci exerciţiile pe propriul teren'', a adăugat Fumea.

România participă cu 24 de sportivi, 11 la juniori şi 13 la seniori, la toate categoriile, individual feminin, individual masculin, cuplu, trio şi grup, conform Agerpres.

''Noi dorim să avem mult succes la această competiţie'', a conchis Fumea.

Loturile României:

seniori

individual feminin: Maria Luisa Pavel, Oana Corina Constantin

individual masculin: Mihăiţă Iulian Cimpoi, Mircea Zamfir

perechi mixte: Tudor Valentin Mavrodineanu/Andreea Bogati, Mihăiţă Iulian Cimpoi/Delia Lăcătaru

trio: Marius Gavriloaie/Marius Ciprian Petruşe/Lucian Frăţiloiu, Tudorel Valentin Mavrodineanu/Mircea Zamfir/Petru Porime-Tolan

grup: Oana Corina Constantin/Andreea Bogati/Delia Lăcătaru/Maria Luisa Pavel/Laura Andreea Cristache/Anca Claudia Surdu

juniori

individual feminin: Alina Radu, Lavinia Ioana Panaete

individual masculin: Cristian Drăghici, Cristian Iordan

perechi mixte: Dacian Nicolae Barna/Adela Ionela Cimpoi, Cristian Drăghici/Lavinia Ioana Panaete

trio: Carmen Florentina Iliescu/Lavinia Ioana Panaete/Premia Matei, Bianca Maria Gorgovan/Alina Radu/Diana Cristina Deac

grup: Alina Radu/Bianca Maria Gorgovan/Diana Cristina Deac/Carmen Florentina Iliescu/Amalia Nicola/Premia Matei.

Pentru buna organizare a Europenelor au fost implicaţi peste 150 de voluntari, studenţi la Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Bucureşti şi Universitatea Spiru Haret.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image