2017-01-22 12:15

ULTIMA ORA


Google, acuzat de concurență neloială

 |  22:30
Google, acuzat de concurență neloială

Coreea de Sud, Statele Unite şi unele ţări europene  analizează comportamentul pe piaţă al Google, informează Adevărul.ro.

Birourile din Seul ale Google au fost percheziţionate miercuri de autorităţile antitrust din Coreea de Sud, care investighează dacă operatorul celui mai folosit motor de căutare din lume a blocat accesul companiilor concurente pe piaţa de profil, potrivit unei surse citate de Bloomberg. Investigaţia a fost declanşată în urma reclamaţiilor făcute în aprilie de companiile NHN şi Daum Communications, cele mai mari companii sud-coreene care oferă servicii de căutare pe Internet.

Google a respins acuzaţiile aduse de NHN şi Daum, care împreună controlează peste 90% din serviciile de căutare web din Coreea de Sud. Compania Google este acuzată că împiedică operatorii de telecomunicaţii şi producătorii să includă aplicaţii de căutare pe telefoanele care folosesc Android. Sediul din Seul al Google a fost percheziţionat de poliţie de cel puţin două ori din august anul trecut, în timpul investigaţiilor legate de colectarea ilegală de date de pe Internet privind utilizatorii de smartphone-uri cu sistem Android.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-12

TAGURI: Google, SUA, Coreea de Sud, AndroidComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image