2017-01-18 10:11

ULTIMA ORA


Google Doodle, în memoria lui Rudolf Hertz

 |  09:25
Google Doodle, în memoria lui Rudolf Hertz

Site-ul motorului de căutare Google îl omagiază pe fizicianul Heinrich Rudolf Hertz, la 155 de ani de la naşterea acestuia. Născut la Hamburg, în Germania, pe 22 februarie 1857, acesta a studiat la universităţile din Munchen şi Berlin.

Heinrich Rudolf Hertz a devenit celebru după ce a descoperit existenţa undelor electromagnetice cu ajutorul primului oscilator. Fizicianul a dovedit că undele sunt identice şi că acestea se deplasează cu viteza luminii. În 1888, Heinrich Rudolph Hertz demonstrează că perturbaţiile generate de scânteia unei bobine de inducţie, prezintă caracteristicile undelor radio, aşa cum sunt ele descrise de către Maxwell. Rezultatele cercetării lui Hertz au stat la baza dezvoltării radioului şi a telegrafiei fără cablu. Unitatea de măsură a frecvenţei a fost denumită după numele lui, Hertz. O frecvență de 1 Hz corespunde la o perioadă de repetare a unui fenomen de o secundă, 2 Hz la o jumătate de secundă etc.

La vârsta de 18 ani a terminat studiile medii și a avut impresia că este destinat meseriei de inginer. A vrut să studieze tehnica la München, dar după doi ani de studii a constatat că este mai atras de activitatea științifică din domeniul fizicii. S-a mutat la Universitatea din Berlin, unde a început să studieze matematica și fizica, fiind remarcat de cunoscutul profesor de fizică Herman von Helmholtz, care l-a luat ca practicant în laboratorul său.

Heinrich Rudolf Hertz credea că descoperirile sale nu erau de niciun folos practic, dar, chiar şi la nivel teoretic, realizările lui Heinrich Rudolf Hertz pot fi considerate drept primi paşi spre ceea ce avea să devină “era electricităţii”. Fizicianul german a decedat la 1 ianuarie 1894, la doar 37 de ani, în Germania, la Bonn.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-16

TAGURI: rudolf hertz, omagiu hertz, google doodle, google hertzComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image