2017-01-20 15:58

ULTIMA ORA


Google doodle în semn de omagiu pentru părintele geologiei

 |  12:33
Google doodle în semn de omagiu pentru părintele geologiei

Prima pagină a motorului de căutare Google îl omagiază miercuri pe anatomistul danez Nicolas Steno, considerat de oamenii de ştiinţă drept părintele geologiei. Cea de-a 374-a aniversare a naşterii lui Steno a fost marcată printr-un „Google doodle”, o imagine personalizată postată pe prima pagină a adresei motorului de căutare din toate ţările.

Cele şase litere ale numelui Google au fost redesenate pentru a sugera straturile geologice: partea de jos a literelor conţine fosile şi roci, iar cea superioară a fost colorată în verde, precum învelişul de suprafaţă al solului. Născut la Copenhaga, a plecat în 1660 pentru a studia în Olanda, iar mai târziu a făcut parte dintr-o echipă de savanţi care au urmărit modelele matematice ale lui Galileo Galilei.

Cu toate acestea, Steno a fost şi o personalitate pioasă, după ce iniţial a fost luteran, el s-a convertit la catolicism. El este totodată autorul legii superpoziţiei, care afirmă că straturile de roci sunt aşezate într-o secvenţă temporală, cele mai recente aflându-se deasupra celor mai vechi, cu ca un alt proces ulterior să nu fi intervenit în acest aranjament. În 1987, papa Ioan Paul al II-lea l-a beatificat pe Steno, făcând astfel primul pas pentru completarea procesului de sanctificare al acestuia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-10

TAGURI: google doodle Nicolas Steno, omagiu Nicolas Steno, parintele geologiei, beatificare Steno, legea superpozitiei, geologie NicolasComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image