2016-10-22 23:15

ULTIMA ORA


Google doodle în semn de omagiu pentru părintele geologiei

 |  12:33
Google doodle în semn de omagiu pentru părintele geologiei

Prima pagină a motorului de căutare Google îl omagiază miercuri pe anatomistul danez Nicolas Steno, considerat de oamenii de ştiinţă drept părintele geologiei. Cea de-a 374-a aniversare a naşterii lui Steno a fost marcată printr-un „Google doodle”, o imagine personalizată postată pe prima pagină a adresei motorului de căutare din toate ţările.

Cele şase litere ale numelui Google au fost redesenate pentru a sugera straturile geologice: partea de jos a literelor conţine fosile şi roci, iar cea superioară a fost colorată în verde, precum învelişul de suprafaţă al solului. Născut la Copenhaga, a plecat în 1660 pentru a studia în Olanda, iar mai târziu a făcut parte dintr-o echipă de savanţi care au urmărit modelele matematice ale lui Galileo Galilei.

Cu toate acestea, Steno a fost şi o personalitate pioasă, după ce iniţial a fost luteran, el s-a convertit la catolicism. El este totodată autorul legii superpoziţiei, care afirmă că straturile de roci sunt aşezate într-o secvenţă temporală, cele mai recente aflându-se deasupra celor mai vechi, cu ca un alt proces ulterior să nu fi intervenit în acest aranjament. În 1987, papa Ioan Paul al II-lea l-a beatificat pe Steno, făcând astfel primul pas pentru completarea procesului de sanctificare al acestuia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-10

TAGURI: google doodle Nicolas Steno, omagiu Nicolas Steno, parintele geologiei, beatificare Steno, legea superpozitiei, geologie NicolasComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Vladimir Putin, între „lupta pentru pace” şi cel de-al treilea Război Mondial Cum în capitolul 5 al Evangheliei după Matei stă scris: „Fericiţi făcătorii de pace, că... 09 Oct 2016 | (0)
Nicolas Sarkozy: Întrebarea nu este dacă, ci când va avea loc următorul atac terorist Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a atras atenţia asupra unor noi posibile atacuri... 14 Oct 2016 | (1)