2019-02-22 13:07


Grădina Botanică din Bucureşti sărbătoreşte 150 de ani de la înfiinţare, pe 5 noiembrie

 |  18:28
Grădina Botanică din Bucureşti sărbătoreşte 150 de ani de la înfiinţare, pe 5 noiembrie

Grădina Botanică"Dimitrie Brândză" a Universităţii din Bucureşti sărbătoreşte 150 deani de la înfiinţare, în data de 5 noiembrie, printr-o ceremonie omagialădedicată iubitorilor de natură.

Ceremoniaomagială va avea loc în data de 5 noiembrie, de la ora 9.00, în GrădinaBotanică "Dimitrie Brândză" (Şoseaua Cotroceni nr. 32), Amfiteatrul"Dimitrie Brândză".

În data de 5noiembrie 1860, Alexandru Ioan Cuza, domn al Principatelor Unite Române, asemnat decretul de înfiinţare a Grădinii Botanice bucureştene, instituţie pusăîn slujba conservării diversităţii plantelor, învăţământului şi educaţiei,cercetării ştiinţifice şi culturii.

Aniversarea afost precedată de campania "Grădina Botanică - 150 ani", care ainclus o serie de acţiuni menite să îi apropie pe bucureşteni de un loc specialal oraşului în care trăiesc. Mesajul campaniei aniversare a Grădinii Botanicedin Bucureşti, "De 150 de ani învăţăm de la natură", îi îndeamnă peoameni să redescopere natura şi să înveţe de la ea, să redevină responsabili şisă trăiască în echilibru cu mediul înconjurător.

Grădina Botanică"Dimitrie Brândză" a Universităţii din Bucureşti adăposteşteimportante colecţii de plante prin care vizitatorii să poată percepe amploareadiversităţii lumii vegetale, specialiştii având posibilitatea să le foloseascăîn activitatea de cercetare şi conservare a zestrei naturale a Pământului.

Sectoarele înaer liber sunt populate cu plante anuale şi perene (Sectorul Decorativ,Sectorul Plante Rare, Sectorul Flora mediteraneeană, Sectorul Flora Dobrogei,Sectorul Grădina Italiană, Rosariul, Colecţia de Irişi, Sectorul Plante Utileşi Sectorul Sistematic), sere de expoziţie care adăpostesc compartimentespeciale pentru plante din diferite regiuni ale planetei (Palmieri, Orhidee,Ferigi Exotice, Plante Tropicale şi Subtropicale, Plante Suculente, Cactuşi,Bromelii) şi sere de producţie. Colecţiile de plante cuprind aproximativ 5.000de taxoni. Instituţia pune la dispoziţia studenţilor, cercetătorilor şi avizitatorilor şi un Muzeu Botanic organizat pe principii ecologice, un HerbarGeneral care cuprinde aproximativ 500.000 de coli şi o Librărie Botanică cu maimult de 9.000 de cărţi.

În perspectivă,strategia Grădinii Botanice vizează atât dezvoltarea valenţelor sale educativeşi de informare a publicului larg, cât şi a celor de cercetare şi conservare adiversităţii plantelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-04-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...