2019-05-25 20:13


Grecia anulează toate zborurile miercuri din cauza unei greve generale

 |  18:17
Grecia anulează toate zborurile miercuri din cauza unei greve generale

Toatecursele aeriene cu plecare sau sosire pe aeroporturile greceşti vor fi anulatemiercuri din cauza unei greve generale de 24 de ore, la care participăcontrolorii de trafic aerian, a anunţat luni sindicatul aviaţiei civile.

"Amdecis o grevă de 24 de ore miercuri, nu va fi efectuat niciun zbor către sau depe aeroportul internaţional din Atena sau alte aeroporturi din Grecia", adeclarat pentru AFP Anguelos Sotiropoulos, preşedintele sindicatului aviaţieicivile.

Sindicateledin domeniul privat şi public, GSEE şi Adedy, vor respecta miercuri o grevăgenerală de 24 de ore, cea de-a şaptea de la începutului anului.

Subsloganul "Nu suprimării dreptului la muncă", sindicatele cer organizareaunei manifestaţii în centrul Atenei pentru a protesta faţă de un proiect delege care prevede restructurarea întreprinderilor publice, însoţită de tăierisalariale, precum şi de măsuri care deschid calea unor reduceri salariale încompaniile private.

Acestproiect de lege urmează să fie votat marţi în Parlament, la o săptămână dupăvizita la Atena a directorului Fondului Monetar Internaţional (FMI) DominiqueStrauss-Kahn şi a comisarului european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn,care au cerut Guvernului socialist să realizeze noi reforme structurale.

Înainteaacestei greve generale de miercuri, companiile de transport urban (metrou,autobuz, tramvai, troleibuz, tren interurban) şi-au întrerupt activitateaduminică şi luni, timp de şase ore, înaintea unei greve de 24 de ore, prevăzutepentru marţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG