2017-01-20 13:55

ULTIMA ORA


Grecia ar dori un referendum privind rămânerea în zona euro

 |  10:17
Grecia ar dori un referendum privind rămânerea în zona euro

Rămânerea în zona euro sau renunţarea la moneda unică sunt cele două posibilități față de care premierul grec Georgios Papandreou studiază posibilitatea organizării unui referendum pentru a scoate statul elen din criza datoriilor.

Politica drastică de austeritate a guvernului, impusă de creditorii internaţionali - zona euro şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), pentru a putea continua trebuie sprijinită pe un rezultat favorabil al monedei euro, potrivit premierul grec. Informația legată de organizărea unui referendum nu a fost deocamdată confirmată și a apărut într-un moment în care Ministerul de Finanţe de la Atena negociază cu autoritățile internaționale coordonatele continuării sprijinului financiar pentru depășirea cirzei.

Trio-ul UE-BCE-FMI înainte de a debloca următoarea tranşă de 8 miliarde de euro din împrumutul convenit în mai 2008 pentru salvarea ţării de la faliment cere noi măsuri de austeritate - micşorarea numărului funcţionarilor, reducerea cheltuielilor publice - guvernanţii ar pregăti un proiect de lege în acest sens.

Cu toate acestea, Ministerul de Finanţe de la Atena a anunțat luni seara, după încheierea primei runde a discuţiilor, că teleconferinţa dintre ministrul grec de finanţe, Evangelos Venizelos, şi creditorii ţării a fost „productivă şi substanţială” şi urmează a fi reluată marţi seara

Trio-ul UE- BCE- FMI a fost reprezentat de către cei trei şefi de misiune ai creditorilor internaţionali care au deblocat un împrumut în valoare de 110 miliarde euro Greciei, în mai 2010. Un comunicat al instituției informează că ministrul grec de finanțe a promis să corecteze „întârzierile” ţării sale în aplicarea programului de economie bugetară prevăzut şi să accelereze reformele, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-09

TAGURI: Grecia, referendum, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image