2018-12-11 17:47


UPDATE. Grecia are guvern

 |  15:37
UPDATE. Grecia are guvern

UPDATE, ora 17.35: Liderul partidului conservator elen Noua Democraţie, Antonis Samaras, a devenit prim-ministru al Greciei, după ce a depus jurământul în faţa preşedintelui Carolos Papoulias.

“Dispun de majoritatea parlamentară necesară pentru a forma un guvern pe termen lung pentru a garanta stabilitatea şi speranţa” în ţară, a afirmat Samaras în faţa preşedintelui, înaintea depunerii jurământului, după cum au transmis posturile de televiziune elene.

“Vă însărcinez să formaţi un guvern şi vă urez succes, pentru că problemele sunt dificile şi numeroase”, a declarat anterior preşedintele Papoulias, după ce Samaras l-a informat că a reuşit să obţină sprijinul PASOK şi al stângii moderate Dimar.

Liderul partidului Noua Democraţie, Antonis Samaras, se va întâlni cu preşedintele elen Carolos Papoulias la ora 13.00 GMT, pentru a-l informa că are un guvern, a anunţat un oficial al acestei formaţiuni.

Puţin mai devreme, liderul Mişcării Socialiste Panelene -PASOK, Evangelos Venizelos, a dat asigurări că Grecia are un guvern, după alegerile de duminică, şi că acesta va încerca să renegocieze termenii acordului cu creditorii internaţionali.

“Vom lansa acest mesaj mâine la Eurogrup”, care urmează să examineze joi calea de urmat cu Grecia, a adăugat Venizelos, la finalul unei reuniuni cu liderul Noii Democraţii, Antonis Samaras.

Potrivit televiziunii publice Net, actualul preşedinte al Băncii naţionale a Greciei, Vassilis Rapanos, este dat drept viitorul ministru de finanţe în noul guvern de coaliţie. Cele trei partide aflate în negocieri au încheiat “un acord de principiu” asupra numelui lui Rapanos.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-27

TAGURI: grecia, guvern, alegeri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...