2016-12-09 02:15

ULTIMA ORA


Grecia se apropie de o încetare de plăţi necontrolată

 |  07:58
Grecia se apropie de o încetare de plăţi necontrolată

Premierul elen Lucas Papademos a declarat, miercuri, că ţara este amenințată de o eventuală 'încetare de plăţi necontrolată' datorită lipsei unui acord privind reducerea cheltuielilor salariale şi stimularea competitivităţii.

'În absenţa unui acord şi a finanţării (privind costurile salariale), Grecia se va confrunta cu pericolul privind o încetare de plăţi necontrolată în luna martie', a avertizat Papademos.

Procesul de evaluare a economiei elene, care va fi efectuat la sfârşitul acestei luni de Uniunea Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional, în vederea stabilirii unui nou plan de stabilitate, ar putea fi subminat de problema salarială, a subliniat premierul grec.

'Partenerii sociali trebuie să depună la negocieri eforturi susţinute în scopul ameliorării competitivităţii economice şi crearea de noi locuri de muncă' pentru a se evita acest pericol, a explicat Papademos, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-01

TAGURI: Grecia, cheltuieli, plățiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

ING: Unul din cinci români a acumulat datorii în urma cheltuielilor de Crăciun Unul din cinci români a acumulat anul trecut datorii în urma cheltuielilor de Crăciun, iar unul... 05 Dec 2016 | (0)
Românii din disapora pot plăti online taxele și impozitele datorate în țară Începând cu 1 decembrie, românii din străinătate pot plăti online taxele și impozitele,... 02 Dec 2016 | (0)