2017-01-20 10:13

ULTIMA ORA


Grecii își retrag banii din bănci

 |  11:31
Grecii își retrag banii din bănci

Datorită temerilor că ţara ar putea părăsi zona euro şi a agravării crizei politice, grecii au retras 5 miliarde de euro de la bănci în ultima săptămână, reprezentând 3% din totalul depozitelor. Anunţul premierului George Papandreou privind organizarea unui referendum asupra pachetului de ajutor financiar extern ar fi declanșat acest val de retrageri.

"Mulţi oameni şi-au retras banii joi şi vineri, iar băncile au avut dificultăţi în asigurarea lichidităţilor pentru a acoperi cererea", a declarat un bancher.

"Unii clienţi au cerut sume de 600.000-700.000 de euro pentru a le lua acasă, incredibil", a declarat un alt angajat al sectorului bancar, explicând că instituția a crescut dobânzile până la 7%/an pentru a convinge populaţia să-şi mențină banii în conturi.

După ce liderii europeni au avertizat Atena că trebuie să arate un angajament pentru implementarea măsurilor de austeritate, guvernatorul băncii centrale a Greciei a făcut un apel public pentru constituirea urgentă a unui nou guvern şi a avertizat că țara este pe punctul de a-și pierde statutul de membră a zonei euro.

Anterior, guvernul elen a avertizat că mai are bani pentru acoperirea cheltuielilor doar până în luna decembrie, iar acum tot mai mulţi greci se tem că sistemul bancar se va prăbuşi şi că vor pierde banii, informează realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-16

TAGURI: Grecia, euro, baniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image