2017-01-23 18:58


Grevă generală la ArcelorMittal Galaţi, din 10 martie

 |  16:53
Grevă generală la ArcelorMittal Galaţi, din 10 martie

Liderii a patru sindicate de la ArcelorMittal Galaţicare au refuzat să semneze contractul colectiv de muncă au anunţat că în 10martie vor declanşa greva generală la combinatul siderurgic, nemulţumiţi deoferta patronatului de creştere a salariilor cu 8 %, faţă de 18 procente, câtau cerut.

Lideriisindicatelor Siderurgistul, Sindicatul Liber şi Independent al Oţelarilor,Sindicatul Liber Depou şi gruparea din Uzina de Piese de Schimb, membre aleFederaţiei Sindicale a Siderurgiştilor (FSS) Metarom, au anunţat, vineri,într-o conferinţă de presă, că vor declanşa greva generală.

Ei spun că în 2 martie va avealoc o grevă de avertisment, pentru ca în 10 martie să fie declanşată grevagenerală pe termen nelimitat.

Cei patrulideri sindicali au susţinut că protestele vor fi fi însoţite de acţiuni destradă, sindicatele urmând să organizeze mitinguri la poarta combinatului atâtîn timpul grevei de avertisment, cât şi pe durata grevei generale.

"În 2martie vom susţine o grevă de avertisment de două ore, de la 13.30 la 15.30,astfel încât să prindem şi schimbul de dimineaţă şi schimbul de după-amiază.Apoi, pe 10 martie, vom declanşa greva generală pe termen nelimitat. În acelaşitimp vor exista acţiuni de stradă. Vorbim despre proteste la poartacombinatului", a susţinut liderul FSS Metarom Mircea Scântei.

Sindicaliştii doresc ca salariilesiderurgiştilor gălăţeni să fie majorate cu 18 procente şi să fie aplicată ocreştere a sporului de week-end de 50 la sută pentru sâmbătă şi 100% pentruduminică. În afară de aceste solicitări, se doreşte şi majorarea primelor deZiua Siderurgistului şi de Crăciun de la 120 la 200 de lei.

OficialiiArcelorMittal Galaţi au anunţat, la sfârşitul ultimei încercări de stingere aconflictului care a avut loc joi seară, după ce sindicaliştii au avut oîntrevedere cu managerul general al combinatului, că managementul considerăoferta de creştere a salariilor siderurgiştilor cu 8 procente ca fiind ultimaofertă, care nu va fi schimbată.

Mai mult,purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, a declarat căatât timp cât conflictul de interese va fi menţinut de către sindicateconducerea companiei nu se află în poziţia de a aplica o creştere salarială.

Lanegocierile Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2011 la ArcelorMittalGalaţi, începute în luna decembrie a anului trecut, au luat parte şi alte cincisindicate care au acceptat din etapa concilierii conflictului de interese ofertapatronatului de majorare a salariilor cu opt procente, creştere căreia i seadaugă o majorare cu 20 de lei a unor prime.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image