2017-01-19 21:45

ULTIMA ORA


Grupare specializată în spălare de bani, prinsă în flagrant

 |  10:53
Grupare specializată în spălare de bani, prinsă în flagrant

Cei şapte membrii a unei grupării specializate în spălare de bani au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi, miercuri, Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă. Aceștia au fost surprinși în flagrant, în urmă cu o zi, în timp ce ridicau din sediul unei bănci sume provenite din evaziune fiscală şi spălare de bani.

După ce au ridicat din sediul unei bănci o importantă sumă de bani, provenită din evaziune fiscală şi spălare de bani, şapte persoane din judeţele Mureş, Harghita şi Bacău au fost prinse în flagrant de ofiţerii B.C.C.O. Târgu Mureş sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Târgu Mureş cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Târgu Mureş şi a Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş.

Pe numele acestora se va face propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Din gruparea reţinută face parte G.A.L, de 32 de ani, B.Z. de 25 de ani, B.P.L. de 38 de ani, B.B. de 36 de ani, toţi din judeţul Mureş, A.T. de 28 de ani din judeţul Harghita, administrator al unei societăţi comerciale din jud. Harghita şi C.P.M, de 46 de ani şi C.L., de 43 de ani, ambii din judeţul Bacău, administratori ai unei societăţi comerciale din judeţul Bacău.  În cursul anului 2011 membrii grupării au înfiinţat mai multe societăţi comerciale fantomă, în numele cărora au emis facturi fiscale fictive care au fost înregistrate în evidenţele contabile a două societăţi, una din judeţul Harghita, cealaltă din Bacău. 'Sumele reprezentând contravaloarea facturilor fictive, în valoare de peste 1,2 milioane lei, erau virate în mai multe conturi bancare, ridicate în numerar şi apoi împărţite între membri grupării, cea mai mare parte a banilor ajungând la administratorii societăţilor din Harghita şi Bacău. Prin aceste operaţiuni, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de peste 500.000 lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA-ul. Cu ocazia flagrantului organizat a fost găsită suma de 11.000 lei, reprezentând o ultimă tranşă din suma ce a fost predată administratorului societăţii din Harghita şi suma de 5.200 euro', se arată într-un comunicat de presă al DIICOT. Mai multe documente, card-uri bancare, calculatoare şi alte mijloace materiale care probează activitatea infracţională au fost ridicate în urma percheziţiilor domiciliare efectuate în judeţele Mureş, Harghita şi Bacău.

'Totodată au fost aplicate sechestre asiguratorii asupra mai multor bunuri mobile şi imobile, indisponibilizate sumele de bani în vederea recuperării prejudiciului. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 7 din Legea 39/2003, spălare de bani faptă prevăzută şi pedepsită de art.23 lit. a din Legea 656/2002 şi evaziune fiscală faptă prevăzută şi sancţionată de art.9 lit b din Legea 241/2007', se precizează în comunicatul DIICOT, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-24

TAGURI: flagrant, MureșComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image