2017-01-19 02:22

ULTIMA ORA


Guvernul a interzis montarea supraterană a reţelelor edilitare pe domeniul public

 |  13:34
Guvernul a interzis montarea supraterană a reţelelor edilitare pe domeniul public
Guvernul a aprobat miercuri un proiectprin care este interzisă montarea supraterană pe domeniul public aechipamentelor tehnice care fac parte din sistemele de telecomunicaţii,alimentare cu apă, energie electrică, termoficare, transport în comun şiautomate pentru semnalizare rutieră.

Proiectul,iniţiat de Ministerul Dezvoltării, a vizat modificarea şi completarea Anexei 1la Hotărârea Guvernului 525/1996 pentru aprobarea Regulamentului general deurbanism.

"Lucrările de construcţii pentru realizarea/extindereareţelelor edilitare în zona drumurilor publice situate în intravilanullocalităţilor se execută în varianta de amplasare subterană. Se interzicemontarea supraterană, pe domeniul public, a echipamentelor tehnice care facparte din sistemele de telecomunicaţii, alimentare cu apă, energie electrică,termoficare, transport în comun, automate pentru semnalizare rutieră şi altelede această natură. Montarea acestor echipamente se va executa în varianta de amplasaresubterană ori, după caz, în incinte sau în nişele construcţiilor, cu acordulprealabil al proprietarilor incintelor/ construcţiilor. Reţelele edilitareamplasate subteran vor fi semnalate prin markeri distinctivi", seprecizează într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Modificările operate mai prevăd interzicereaamplasării reţelelor edilitare pe stâlpi de iluminat public şi de distribuţie acurentului electric, pe plantaţii de aliniament, pe elemente de faţadă ale imobilelorori pe alte elemente/structuri de această natură.

Documentaţiiletehnice elaborate pentru obiective de investiţii privindrealizarea/extinderea/modernizarea/reabilitarea reţelei stradale, precum şi adrumurilor de interes local, judeţean şi naţional situate în extravilanullocalităţilor, vor prevedea în mod obligatoriu canale subterane în vedereaamplasării reţelelor edilitare.

Prevederilese vor aplica inclusiv obiectivelor de investiţii ale căror studii deprefezabilitate şi/sau studii de fezabilitate sunt în curs de elaborare la dataintrării în vigoare a acestor modificări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
14 Mai 2011

Sa fie sanatosi,domnii gu vernanti,dar Oprescu a fo st cu cativa pasi inainte ,la acest capitol!La proi ectul NetCity,se lucreaza ,fara sa fi fost nevoie de acest act al ministeru lui condus de Udrea!

Adauga un comentariu

Random image