2017-01-20 18:06

ULTIMA ORA


Guvernul alocă primăriilor 90 milioane euro. Unităţile PDL din nou pe lista principalilor beneficiari

 |  14:16
Guvernul alocă primăriilor 90 milioane euro. Unităţile PDL din nou pe lista principalilor beneficiari

Guvernula alocat primăriilor fonduri totale de 386 milioane lei (circa 90 milioaneeuro) pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportiveîn mediul rural, unităţile administrative ale PDL figurând şi de această dată,ca în ultimii doi ani, pe lista principalilor beneficiari.

Fondurilesunt asigurate din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentruacoperirea cheltuielilor de execuţie a lucrărilor de investiţii prevăzute încererile de finanţare "declarate eligibile", se arată în hotărâreaaprobată de Guvern.

Astfelde hotărâri au mai fost aprobate de Guvern atât în 2010, cât şi pe parcursulanului 2009, când sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor localeau fost suplimentate din Fondul de rezervă bugetară, iar banii au fost alocaţimai multor primării, preponderent de la PDL, pentru finanţarea unor cheltuielicurente şi de capital.

În2009, Guvernul PSD-PDL a repartizat autorităţilor locale fonduri de 662milioane lei din sume defalcate din TVA pentru finanţarea proiectelor dedezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive, cei mai mulţi bani fiindalocaţi primăriilor conduse de cele două partide.

Hotărârisimilare de distribuire a sumelor defalcate din TVA au fost aprobate şi deGuvernul PNL, pe finalul anului 2008, iar banii au fost alocaţi atunci înprincipal către primării conduse de PNL şi PSD.

Unstudiu prezentat în luna iunie anul trecut de către Institutul pentru PoliticiPublice a indicat că peste 70% dintre primarii care au obţinut în 2009 bani dinFondul de rezervă al Guvernului aparţin PDL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image