2018-12-11 13:25


Guvernul britanic ar putea să iasă din criză cu cerşetori români

 |  16:05
Guvernul britanic ar putea să iasă din criză cu cerşetori români

Marea Britanie ar putea relansa economia dacă ar aduce la Londra pentru un an 1,5 milioane de cerşetori minori din România, de pe urma cărora ar obţine prin impozite 75 miliarde lire sterline, potrivit unui comentariu ironic la adresa executivului britanic postat pe site-ul publicaţiei FX-MM.

Un cerşetor de patru ani din România poate câştiga într-un an în Londra 100.000 de lire sterline, scrie, la secţiunea comentarii a publicaţiei financiare britanice, Mark Deans, director pentru clienţi corporate la compania de servicii de schimb valutar Moneycorp, citând date dintr-un documentar prezentat în emisiunea Panorama de la BBC.

"BBC a dat întâmplător peste o modalitate de a relansa economia (britanică - n.r.). Din populaţia de 22 de milioane a României, 1,5 milioane sunt copii de patru ani. Dacă ar lua cu toţii o pauză de un an la Londra ar putea câştiga împreună 150 de miliarde de lire sterline. Ar fi taxaţi cu 50%, ca persoane cu venit ridicat, astfel că le-ar rămâne copiilor suficienţi bani pentru a-şi cumpăra o locuinţă înainte de a merge la şcoală, iar partea de 75 de miliarde de lire sterline din taxe ar putea fi folosită de Banca Angliei pentru a cumpăra de două ori mai multe obligaţiuni decât intenţionează acum, dublând astfel efectul benefic asupra economiei", afirmă Deans.

Panorama nu explică dacă oportunităţile de a obţine atâţia bani din cerşit se regăsesc în Uniunea Europeană doar la Londra, scrie bancherul britanic. Se poate presupune, de exemplu, că nu există în România.

Deans propune ca o astfel de măsură de a obţine fonduri să fie analizată de statele europene care susţin financiar Grecia.

"Schema ar putea merita puţină atenţie peste Canalul Mânecii. Ar oferi o alternativă facilă la actuala situaţie în care banii sunt luaţi de la contribuabilii germani care opun rezistenţă şi aruncaţi asupra unor contribuabili greci nerecunoscători. Ar ridica şi o parte din presiunea de pe liderii francezi şi germani, care sunt pe punctual de a-şi încălca promisiunea de a livra la sfârşitul acestei săptămâni o soluţie la criza datoriilor", comentează Deans.

Banca Angliei are în derulare un program de măsuri neconvenţionale pentru stimularea economiei britanice. Programul vizează introducerea de lichidităţi în piaţa financiară pentru a menţine un cost redus al creditării, prin achiziţia de obligaţiuni, cu precădere a celor emise de guvern, potrivit Realitatea.net.

BBC a difuzat recent un documentar,"Viaţa secretă a copiilor cerşetori din Marea Britanie", în care prezintă cazurile unor copii romi de origine română urmăriţi timp de mai multe luni pe străzile din Londra de reporterii emisiunii Panorama.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-03

TAGURI: Marea Britanie, cersetori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...