2017-01-18 20:24

ULTIMA ORA


Guvernul chinez vrea să cumpere acțiuni la Facebook

 |  16:14
Guvernul chinez vrea să cumpere acțiuni la Facebook

Guvernul chinez vrea să cumpereo participaţie importantă la Facebook înainte de data la care este anticipatăoferta publică iniţială a reţelei de socializare, în 2012.

Investiţiaar asigura Chinei "o bucată uriaşă" din acţiunile companieiamericane, potrivit ,preluat de Los Angeles Times.

BusinessInsider scrie că Beijingul vrea o participaţie "suficient de mare încât săconteze", citând surse "apropiate unui fond specializat înachiziţionarea de acţiuni Facebook de la foşti angajaţi".

O altă sursăsusţine că Citibank vrea să cumpere acţiuni Facebook de 1,2 miliarde de dolaripentru două fonduri de investiţii, unul controlat de guvernul chinez şi unulaparţinând unui grup din Orientul Mijlociu.

Facebooka vândut recent 225.000 de acţiuni pentru circa 6,6 milioane de dolari cătreGSV Capital Corp, un fond de investiţii.

Totodată,compania l-a numit pe Reed Hastings, director general şi preşedinte al Netflix,ca membru în Consiliul de Administraţie.

Facebookeste cea mai populară reţea de socializare online din lume, cu un număr deutilizatori estimat la peste 700 de milioane, iar unele voci plasează valoareade piaţă a companiei la 100 miliarde de dolari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image