2017-01-21 17:37

ULTIMA ORA


Guvernul grec sprijină referendumul privind planul de salvare

 |  08:38
Guvernul grec sprijină referendumul privind planul de salvare

Purtătorul de cuvânt al executivului elen, Elias Mossialos, a declarat că oficialii de la Atena, reuniți în şedinţă extraordinară în cursul nopţii de marţi spre miercuri, au aprobat 'în unanimitate' proiectul referendumului privind planul european de salvare a Greciei, anunţat luni de către premierul Georgios Papandreou.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că executivul grec a aprobat, de asemenea, decizia prim-ministrului de a solicita vineri un vot de încredere în parlament.

Un posibil 'nu' din partea alegătorilor eleni reprezintă preludiul falimentului ţării, ce ar ameninţa viabilitatea zonei euro. De aceea referendumul, anunțat luni seară, a provocat panică pe piaţa bursieră, stupoare şi indignare în Europa şi în lume. Liderii UE au ajuns la un acord cu băncile pentru renunţarea la 50% din creanţele lor, adică 100 de miliarde de euro din totalul datoriei publice a Greciei de 350 de miliarde de euro, joia trecută, după un summit maraton.

Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel au cerut adoptarea rapidă a unei 'foi de parcurs' pentru a asigura respectarea planului de salvare a Greciei, după ce au avut marţi o discuţie telefonică în urma căreia s-au declarat 'hotărâţi' să pună în aplicare această decizie. După anunţul premierului în legătură cu organizarea referendumului privind planul european de salvare și după disidenţa a trei parlamentari ai majorităţii socialiste, în condițiile în care premierul Georgios Papandreou mai este susţinut numai de 152 de deputaţi din totalul de 300, guvernul de la Atena se află pe punctul de a declanșa falimentul ţării, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-15

TAGURI: Grecia, referendum, falimentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image