2017-01-18 05:58

ULTIMA ORA


Guvernul nu renunţă la ideea înfiinţării Electra şi Hidroenergetica

 |  13:05
Guvernul nu renunţă la ideea înfiinţării Electra şi Hidroenergetica
Guvernul nu renunţă la ideea comasării principalilorproducători de electricitate şi cărbune în societăţile naţionale Electra şiHidroenergetica, dar, în prezent, cea mai mare şansă pentru restructurareasectorului energetic o are planul de formare a unor complexuri de dimensiunimai mici.

"Cât timp există cele mai mici şanse de creare aElectrica şi Hidroenergetica, nu renunţăm la idee. Dar, în acest moment, celemai mari şanse le are planul B, cel de formare a unor complexuri energetice maimici, compuse din producători de energie şi cărbune", a declarat marţisecretarul de stat în Ministerul Economiei Karoly Borbely, la conferinţaMEDIAFAX Talks About Energy.

În lunile martie şi aprilie Curtea de Apel Bucureşti arespins irevocabil planul de creare a Electra şi Hidroenergetica.

În această situaţie, şi în urma discuţiilor cu FondulMonetar Internaţional, Ministerul Economiei a anunţat că ia în calcul o soluţiealternativă, respectiv formarea unui complex energetic din cele trei complexurienergetice din Oltenia şi Societatea Naţională a Lignitului (SNLO) şi a altuicomplex compus din Compania Naţională a Huilei (CNH) şi cele două termocentralecărora le livrează cărbune, respectiv Deva şi Paroşeni.

Proiectul înfiinţării Electra şi Hidroenergetica afost blocat în instanţele de judecată din cauza unor procese intentate deFondul Proprietatea, care deţine acţiuni la cele mai multe dintre societăţilecare ar urma să fie incluse în acest plan de reorganizare, de sindicate şifirme private, care contestau oportunitatea propunerii.

Electra ar urma să încorporeze Nuclearelectrica,termocentralele Turceni, Rovinari şi Craiova, o parte a Hidroelectrica şi SNLO.În cealaltă companie energetică naţională, Hidroenergetica, urmează să fieincluse termocentralele Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Bucureşti, oparte a CNH şi restul activelor hidroenergetice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image