2018-09-24 13:17


Guvernul Ponta a depus jurământul de învestitură la Cotroceni

 |  23:22
Guvernul Ponta a depus jurământul de învestitură la Cotroceni

Premierul au depus jurământul de învestitură, luni seară, în faţa preşedintelui Traian Băsescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni.

La ceremonia de învestitură au fost prezenţi preşedintele Senatului, Vasile Blaga, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean. Au participat la depunerea jurământului preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedintele Uniunii Social Liberale, şi parlamentari USL. Mama şi soţia premierului Victor Ponta au fost şi ele prezente.

Preşedintele Traian Băsescu a avut un schimb de replici destul de intens cu noul ministru de Externe, Andrei Marga. A refuzat iniţial să-i strânga mâna, apoi i-a făcut un semn de atenţionare cu degetul şi a părut să-i reproşeze vehement ceva lui Marga, chipul său fiind destul de explicit în acest sens. În cele din urmă, a dat mâna cu acesta.

Şi ministrului Culturii, Mircea Diaconu, a avut Băsescu ceva să-i spună. Dar a făcut-o cu zâmbetul pe chip.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu:

"Încep prin a vă felicita pentru votul de astăzi, o cifră impresionantă, 284, vă apropiaţi de 322, o cifră care v-a adus noroc data trecută. Vă spun la ce m-aş aştepta la un guvern de Opoziţie faţă de mine. M-aş aştepta la o continuare la ceea ce s-a făcut bun în reforma statului, poate legea sănătăţii şi a reorganizării administrative să fie promovate până la alegerile din noiembrie. M-aş aştepta să nu înceapă un proces de restauraţie. Poate că ne facem alte priorităţi din cele ce trebuie făcute. M-aş aştepta la o consolidare la ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, la o izolare a instituţiilor statului de partide, mă refer la parchete, la serviciile secrete, la ÎCCJ. Sunt nişte câştiguri extraordinare că aceste instituţii nu au mai fost nişte anexe ale partidelor. Mă aştept să găsesc soluţii de creare de locuri de muncă. Deficitele structurale majore pe care le avem provin pentru că nu reuşim să creeăm locuri de muncă. Probabil că investiţiile în minierit sunt o soluţie. Şi nu am nicio ezitare să o pun, investiţiile în aur sunt o soluţie. Cum sunt făcute, e treaba Guvernului. M-aş mai aştepta la o bună colaborare, pe tot ceea ce înseamnă probleme de interes naţional. Veţi avea în mine un partener. Dar nu voi rămâne impasibil dacă se va face un proces de restauraţie în justiţie, în legislaţia educaţiei, a muncii. Vă asigur de toată bună credinţa atâta vreme cât lucrurile merg înainte. Am convingerea că maturitatea pe care o au partidele care formează actuala coaliţie că echilibrele stabilite în ultimii ani vor fi păstrate. Şampanie nu e. Domnule premier, a mai rămas cineva din PDL, pentru că văd o doamnă în portocaliu?".

Doamna în portocaliu era chiar soția noului premier, Daciana Sârbu.

După ceremonie, preşedintele a discutat din nou cu ministrul de Externe, Andrei Marga, de data asta pe un ton mai conciliant.

Victor Ponta urmează să meargă la Palatul Victoria pentru a prelua ștafeta de la fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-07-10

TAGURI: guvernul ponta, juramant investitura, cotroceni, traian basescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...