2018-12-11 15:35


Guvernul Ponta vrea reducerea salariilor mari din companiile de stat

 |  11:27
Guvernul Ponta vrea reducerea salariilor mari din companiile de stat

Un proiect de lege care vizează reducerea salariilor mari din companiile de stat va fi luat în discuţie de Executiv, în şedinţa de miercuri. Proiectul de lege vizează unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din cadrul unor operatori economici, potrivit notei de fundamentare.

Actul normativ va afecta regiile autonome, societăţile/ companiile naţionale şi societăţile comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritorială este acţionar unic sau majoritar, precum şi filialelor acestora.

Salariile ar putea fi reduse pentru personalul angajat din cadrul operatorilor economici cu capital majoritar de stat care intră sub incidenţa OUG 79/2008 privind măsuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici, precum şi a celor din cadrul operatorilor economici controlaţi de stat prin intermediul societăţilor/ companiilor naţionale şi societăţilor comerciale cu capital integral/ majoritar de stat.

Nivelul de salarizare al personalului de conducere şi chiar de execuţie stabilit prin contractele colective de muncă depăşeşte cu mult remuneraţia directorului general/ directorului (circa 2 - 5 ori) potrivit datelor furnizate de societăţile menţionate, neexistând astfel o ierarhizare a drepturilor salariale în cadrul operatorilor economici respectivi, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-26

TAGURI: companii_de_stat, reducere, salariu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...