2018-12-19 07:40


Guvernul rebelilor s-a mutat la Tripoli

 |  07:16
Guvernul rebelilor s-a mutat la Tripoli

Comitetul executiv al rebelilor de la Benghazi a fost transferat la Tripoli, a declarat un responsabil de rang înalt din cadrul Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), după ce Capitala Libiei a fost eliberată duminică de sub controlul forțelor colonelului Muammar Gaddafi.

„Declar începerea şi reluarea activităţii comitetului executiv la Tripoli”, a menţionat în cursul unei conferinţe de presă vicepreşedintele CNT Ali Tahuni. „Viaţă lungă Libiei democrate şi constituţionale şi glorie martirilor noştri”, a adăugat reprezentantul insurgenţilor libieni. Imediat ce securitatea se va consolida, Mustafa Abdul Jalil, liderul CNT, instanţa politică a rebelilor, va sosi la Tripoi, a adăugat Tahuni, potrivit Agerpres. Ali Tahuni, ministru al petrolului şi economiei în cadrul guvernului interimar, a subliniat că se exprimă în acord cu CNT şi biroul executiv.

Mustafa Abdul Jalil, preşedintele CNT, a destituit la 8 august „biroul executiv” aflat sub autoritatea CNT şi preşedintelui acestuia ca urmare a asasinarii în condiţii misterioase a şefului de stat-major al rebeliunii, generalul Abdel Fattah Younes. Consiliul Naţional de Tranziţie a fost creat la începutul lunii martie, la Benghazi, după revolta ce a avut loc, la jumătatea lui februarie.

În acest moment nu se știe exact unde se află colonelul Muammar Gaddafi. Fostul său premier, Abdessalam Jalloud, susține că se află fie în sudul capitalei Tripoli, fie a plecat deja spre deşert. Gaddafi ar putea rămâne ascuns în sudul oraşului până ce drumurile vor fi redeschise și ar putea ieşi deghizat pentru a părăsi capitala. Cea de-a doua posibilitate presupune ca Gaddafi să se afle deja la frontiera cu Algeria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...