2017-01-22 03:55

ULTIMA ORA


Guvernul se reuneşte pentru a adopta legea privind comasarea alegerilor

 |  10:57
Guvernul se reuneşte pentru a adopta legea privind comasarea alegerilor

Biroul de presă al Executivului a anunțat că Guvernul se reuneşte luni, în şedinţă specială, la ora 10,00, pentru a adopta proiectul de lege privind comasarea alegerilor locale şi parlamentare în anul 2012 şi proiectul privind promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În coaliţie s-a ajuns vineri la un acord doar pentru promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu şi a procurorilor la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, potrivit preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor.

'Am discutat proiectul şi luni vom mai avea o scurtă discuţie în coaliţie, dar în mare ne-am înţeles pe text. E vorba doar de promovarea judecătorilor şi nimic altceva… doar de judecători am discutat, despre procurori, nu, promovarea procurorilor nu a intrat în discuţia noastră', a declarat preşedintele UDMR.  Kelemen Hunor a afirmat că toate cele patru formaţiuni politice ale coaliţiei sunt de acord cu angajarea răspunderii Guvernului în legătură cu comasarea alegerilor. 'Rămâne ca luni dimineaţă să mai avem o scurtă şedinţă, până atunci se operează modificările care rezultă în urma dezbaterilor politice şi probabil că luni vom avea o şedinţă scurtă de guvern pentru a anunţa asumarea răspunderii. La această oră pot să vă spun că toate părţile din coaliţie au susţinut această variantă. În acest moment, asumarea este calea care va fi urmată. Acest proiect conţine câteva chestiuni tehnice privind organizarea alegerilor anul viitor, fără să fie schimbat sistemul electoral sau alte aspecte de acest gen', a explicat liderul UDMR.  Fiindcă trebuie să se ţină cont de expirarea mandatului actualilor senatori şi deputaţi, Kelemen Hunor a adăugat că, cel mai probabil, alegerile comasate vor avea loc în luna noiembrie, însă Guvernul va decide data prin hotărâre.

Totodată, şeful UDMR a declarat că pentru modificarea sistemului electoral este necesar un alt proiect de lege, iar membrii coaliţiei au discutat vineri doar pe marginea unui proiect tehnic de comasare a alegerilor, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-09

TAGURI: Kelemen_Hunor, alegeri, guvern, legeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image