2017-01-18 08:24

ULTIMA ORA


Gyorgy Frunda a propus ieşirea din coaliţie

 |  08:30
Gyorgy Frunda a propus ieşirea din coaliţie

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a propus marţi seară ieşirea din coaliţia de guvernare, dar, în urma dezbaterilor Uniunii, s-au acceptat doar amendamente la programul de guvernare.

În cadrul discuţiilor, fiecare parlamentar şi-a spus punctul de vedere pro sau împotriva rămânerii la guvernare. 'Mulţi au susţinut necesitatea alegerilor anticipate, dar cu toţii au spus că, întrucât preşedintele republicii nu va dizolva Parlamentul şi nu va accepta alegerile anticipate, nu are rost să mergem pe o cale care nu are finalizare din acest motiv. Cele două grupuri parlamentare au fost de acord să accepte propunerea conducerii prezidenţiale a UDMR de a continua discuţiile cu partenerii de coaliţie. Vom face amendamente la programul de guvernare şi, dacă aceste amendamente vot fi acceptate, rămânem în continuare în acceaşi coaliţie', a precizat senatorul UDMR.

Totodată, Gyorgy Frunda a declarat că nu are rezerve faţă de premierul desemnat. 'Nu, nu am. Eu îl cunosc pe domnul Ungureanu ca pe un om de cuvânt. A dovedit în diplomaţie multă abilitate şi mult profesionalism. Din punct de vedere al analizei politice nu este un semnal bun ca şeful serviciilor de informaţii externe să fie numit prim-ministru al României, dar este un om care gândeşte de două ori înainte de a decide un lucru. Avem cu toţii obligaţia prezumţiei de bună-credinţă', a subliniat acesta.

Deşi au fost voci critice în ceea ce priveşte rămânerea UDMR în coaliţie, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi seară, după reuniunea grupurilor parlamentare ale formaţiunii, că deciziile Consiliului de Conducere au rămas valabile.  "Au fost voci foarte importante şi foarte critice în ce priveşte participarea noastră în coaliţie în continuare, dar argumentele şi discuţiile până la urmă ne-au dus la aceeaşi concluzie, cum am luat noi hotărârea în Consiliul de Conducere. Grupurile reunite au acceptat această decizie şi condiţiile care sunt negociate în aceste momente, în aceste ore, în programul de guvernare şi în protocolul de funcţionare, de colaborare în coaliţie. Nominalizările au fost susţinute şi, în cazul în care programul de guvernare va arăta aşa cum credem noi că trebuie să arate, şi protocolul de funcţionare al coaliţiei va fi aşa cum credem noi că trebuie să arate atunci miercuri şi joi grupurile noastre parlamentare vor vota pentru acest guvern", a spus liderul UDMR, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-05

TAGURI: Gyorgy_Frunda, coaliţie, UDMRComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MOROMETE
08 Feb 2012

Aşa zisa formaţiune pol itică a ungurilor minori tari, trebuie URGENT scoa să-n afara legii pentru că, prin menţinerea ei la putere se încalcă gr av constituţia ţării. Nu este partid politic ş i prin urmare orice impli care a ei în politică, cu atât mai mult în sfe ra economică, este ilega lă. Acum, ca de fiecare dată, nu fac decât un j oc de gleznă penibil, se bagă ca de ficare dată -n seamă, pentru că ei ştiu sigur că, fără e i, portocalii nu au major itatea atât de necesară rămânerii la putere. S oluţia scăpării de ei este simplă: majorarea p ragului electoral la cel puţin 10% şi gata ,,fin ita la comedia,,

Adauga un comentariu

Random image