2017-01-22 18:18


Gyorgy Frunda: USL "poate avea încredere" în UDMR

 |  11:47
Gyorgy Frunda: USL "poate avea încredere" în UDMR

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, luni, că după alegerile din 2012, dacă USL va avea 50%-51% din voturi "sigur nu va apela" la formaţiunea maghiară, dar dacă va avea 48%, "cu siguranţă va apela", pentru că ştie că "poate avea încredere" în UDMR. Parlamentarul a subliniat faptul că ultimii 20 de ani au demonstrat că "se apelează la UDMR atunci când este nevoie de UDMR".

"Eu îmi fac probleme cu prezenţa noastră în Parlament. Pe de o parte, vom plăti preţul guvernării. Or omul mediu, cetăţeanul de rând simte că trăieşte mai prost în 2012 decât a trăit în 2008, iar această factură electorală trebuie plătită. Doi: UDMR-ul va avea ca adversari în cadrul comunităţii maghiare partidele domnilor Tokes şi Sasz, care deja atacă de foarte multe ori imoral UDMR-ul şi neadevărat, iar aceste atacuri vor fi mult mai înteţite, mult mai agresive în perioada următoare, iar rezultatul va fi că alegătorul, care până acum vota UDMR-ul, o parte dintre ei vor fi dezamăgiţi, scuzaţi-mi expresia, scârbiţi de lupta politică şi pur şi simplu nu vor merge la alegeri', a declarat parlamentarul UDMR. Pensionarii, 'care au avut cel mai mult de pierdut, de la spital la încălzirea electrică' reprezintă cel puţin 60%-70% din electoratul UDMR, susține Gyorgy Frunda.

Senatorul UDMR admite posibilitatea unei eventuale alianțe post-electorale cu USL. 'În ceea ce priveşte alianţele post-electorale, istoria din ultimii 20 de ani ai României ne-a învăţat că se apelează la UDMR atunci când este nevoie de UDMR. N-am fost niciodată în situaţia ca să existe o alianţă de peste 50% şi să fie invitat UDMR-ul să ia parte la această alianţă. Dacă există o alianţă undeva între 45% şi 50%, atunci alianţa respectivă ştie că UDMR-ul este un partener loial, fidel, corect, format din oameni experimentaţi, buni profesionişti, pe care se poate conta. (...) Dacă USL va avea 50%-51%, sigur nu va apela la noi, dacă va avea 48%, cu siguranţă va apela la noi, pentru că ştie că poate avea încredere în noi. (...) Dacă vor avea 50%, ne vor închide uşa în nas, dacă vor avea 48%, vor fi foarte drăguţi cu noi", a explicat Gyorgy Frunda, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-17

TAGURI: Gyorgy_Frunda, UDMR, USL, alegeriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image