2017-01-22 18:20


Hackerii Anonymous au publicat datele oficialilor americani și britanici

 |  09:37
Hackerii Anonymous au publicat datele oficialilor americani și britanici

Grupul de hackeri Anonymous a postat pe internet adresele de e-mail şi parolele aparţinând unor oficiali britanici, americani şi din cadrul NATO, în urma unor atacuri cibernetice împotriva site-ului agenţiei de analiză Stratfor, specializată în probleme de securitate şi politică externă. 

Furtul, în ziua de Crăciun, al unor adrese şi date de pe cardurile de credit ale unor membri Stratfor, a fost revendicat, prin intermediul reţelei Twitter, de grupul de piraţi informatici Anonymous. Au fost furate informaţii cu privire la oficiali din cadrul serviciilor britanice de informaţii şi la personalul militar american, potrivit lui John Bumgarner, expert în securitate cibernetică la US Cyber Consequences Unit. Informaţii referitoare la 173 de persoane care au servit în Afganistan, precum şi date personale referitoare la fostul vicepreşedinte Dan Quayle şi fostul secretar de stat Henry Kissinger au fost făcute publice. Consilieri ai Joint Intelligence Organisation, un organism care se ocupă de informaţiile sensibile pentru premierul britanic David Cameron, și aproximativ 221 de oficiali militari britanici şi 242 de oficiali NATO au fost, de asemenea, victime ale atacului.

Au fost divulgate în jur de 19.000 de adrese de e-mail aparţinând personalului militar american.

Membrii Anonymous au afirmat că au putut obţine informaţiile în parte pentru că Stratfor nu le-a criptat, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-17

TAGURI: hackeri, Anonymous, americani, britaniciComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image