2017-01-18 01:33

ULTIMA ORA


Haos în Egipt: Protestatarii au incediat clădiri publice. Mohamed ElBaradei, arestat VEZI IMAGINI

 |  10:12
Haos în Egipt: Protestatarii au incediat clădiri publice. Mohamed ElBaradei, arestat  VEZI IMAGINI

Protestatarii egipteni au incendiat vineri clădiri publice din Cairo şiAlexandria, în cea de-a patra zi a manifestaţiilor împotriva regimuluipreşedintelui Hosni Mubarak. Coloane de fum se ridicau din clădireaguvernoratului din Alexandria, incendiată în urma confruntărilor întrepoliţişti şi manifestanţi, în timp ce mai mulţi protestatari au forţat intrareaunui comisariat de poliţie dintr-un alt cartier al oraşului.

Zeci de persoane au fost răniteîn timpul manifestaţiilor de vineri din centrul oraşului Cairo.

În a patrazi a protestelor împotriva regimului Hosni Mubarak, poliţia a utilizat gazelacrimogene, gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă împotriva demonstranţilor.Tancurile armatei au fost trimise pe străzile din Cairo şi Alexandria.

Liderul opoziţiei egipteneMohamed ElBaradei, plasat în arest la domiciliu

Liderulopoziţiei egiptene Mohamed ElBaradei, care a participat la manifestaţiile de laCairo, a fost plasat în arest la domiciliu, a declarat o sursă din domeniulsecurităţii, citată de CNN.

În cursul zilei de vineri,ElBaradei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace şi fost director al AgenţieiInternaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), , unde aparticipat la rugăciune.

Anterior,el a fost udat cu tunurile de apă şi înconjurat de poliţie, după ce s-aalăturat protestatarilor pe străzile din oraş.

Restricţii de circulaţie înîntregul Egipt

PreşedinteleEgiptului, Hosni Mubarak, a extins restricţiile de circulaţie în întreaga ţară,după ce decretul iniţial era valabil doar la Cairo, Alexandria şi Suez.

"Dupădecretul iniţial, comandantul forţelor armate a decis extinderea măsurilor latoate regiunile ţării", anunţă postul public de televiziune din Egipt.

Interdicţia de circulaţie aintrat în vigoare vineri la ora 18.00 (18.00, ora României) şi va dura până la7.00 dimineaţa.

"PreşedinteleMubarak a cerut forţelor armate, în cooperare cu poliţia, să aplice decizia, sămenţină securitatea şi să protejeze edificiile publice şi proprietăţileprivate", conform postului de televiziune.

Companiile de telefonie mobilă auprimit ordine de suspendare a serviciilor

Toatecompaniile de telefonie mobilă din Egipt au primit ordin să suspende serviciileîn anumite zone, a comunicat filiala din Londra a operatorului de telefonieVodafone.

"Conformlegislaţiei egiptene, autorităţile au dreptul să emită un asemenea ordin, iarnoi trebuie să ne conformăm", a explicat compania Vodafone, precizând căordinul se aplică tuturor operatorilor de telefonie mobilă din Egipt.

"Autorităţileegiptene trebuie să clarifice situaţia în timp util", precizeazăcomunicatul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image