2016-10-26 03:53

ULTIMA ORA


Hezbollah recunoaşte în premieră că este finanţată de Iran

 |  09:44
Hezbollah recunoaşte în premieră că este finanţată de Iran

Hassan Nasrallah, liderul mişcării libaneze şiite Hezbollah a declarat că formaţiunea pe care o conduce este finanţată şi echipată de Iran, fapt recunoscut pentru prima dată de la înfiinţarea acesteia. Nasrallah a respins însă zvonurile care susţin că Hezbollah este implicată în operaţiuni de spălare de bani şi trafic de droguri, anunţă Mediafax.

„Primim din 1982 o variată susţinere morală, politică şi materială din partea Republicii islamice Iran”, a declarat Nasrallah într-o intervenţie televizată care a marcat aniversarea naşterii profetului Mohamed. „În trecut (se vorbea despre o susţinere morală şi politică, trecându-se sub tăcere numele celor care ne susţineau militar, cu scopul de a nu stânjeni Iranul”, a declarat acesta. „Dar, acum am decis să vorbim”.

Gruparea şiită libaneză Hezbollah este bănuită că a fost implicată în uciderea fostului premier al ţării, Rafik Hariri, aflându-se totodată şi într-o situaţie de tensiune cu vecinul de la sud, Israel. De asemenea, Statele Unite consideră că mişcarea Hezbollah este o organizaţie teroristă, acesta fiind acuzată că ajută forţele guvernamentale din Siria să reprime violent protestele de pe teritoriul ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-05

TAGURI: Hezbollah finantare Iran, terorism Liban, violente Siria, Hezbollah terorism, trafic droguri HezbollahComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Patru suspecți de terorism, arestați în Belgia Patru militanți islamiști au fost inculpați marți, în Belgia, pentru activități teroriste,... 18 Oct 2016 | (0)
64 de kilograme de cannabis, confiscate la Brașov Trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunii de trafic... 13 Oct 2016 | (0)