2017-01-20 12:11

ULTIMA ORA


Hezbollah recunoaşte în premieră că este finanţată de Iran

 |  09:44
Hezbollah recunoaşte în premieră că este finanţată de Iran

Hassan Nasrallah, liderul mişcării libaneze şiite Hezbollah a declarat că formaţiunea pe care o conduce este finanţată şi echipată de Iran, fapt recunoscut pentru prima dată de la înfiinţarea acesteia. Nasrallah a respins însă zvonurile care susţin că Hezbollah este implicată în operaţiuni de spălare de bani şi trafic de droguri, anunţă Mediafax.

„Primim din 1982 o variată susţinere morală, politică şi materială din partea Republicii islamice Iran”, a declarat Nasrallah într-o intervenţie televizată care a marcat aniversarea naşterii profetului Mohamed. „În trecut (se vorbea despre o susţinere morală şi politică, trecându-se sub tăcere numele celor care ne susţineau militar, cu scopul de a nu stânjeni Iranul”, a declarat acesta. „Dar, acum am decis să vorbim”.

Gruparea şiită libaneză Hezbollah este bănuită că a fost implicată în uciderea fostului premier al ţării, Rafik Hariri, aflându-se totodată şi într-o situaţie de tensiune cu vecinul de la sud, Israel. De asemenea, Statele Unite consideră că mişcarea Hezbollah este o organizaţie teroristă, acesta fiind acuzată că ajută forţele guvernamentale din Siria să reprime violent protestele de pe teritoriul ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-05

TAGURI: Hezbollah finantare Iran, terorism Liban, violente Siria, Hezbollah terorism, trafic droguri HezbollahComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image