2018-07-20 06:07


Hidroelectrica: Cantitatea de energie nu va scădea în caz de insolvenţă

 |  16:32
Hidroelectrica: Cantitatea de energie nu va scădea în caz de insolvenţă

Cantitatea de energie livrată de Hidroelectrica în sistemul energetic naţional nu va scădea în cazul unei intrări în procedură de insolvenţă a companiei, ci ar putea chiar să crească, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, Remus Vulpescu, într-o conferinţă de presă.

“Cantitatea de energie livrată în sistemul energetic naţional în niciun caz nu va scădea din motivul insolvenţei. Vom căuta să creştem, dacă vom putea, cantitatea de energie livrată în sistemul energetic naţional. Vom căuta să creştem capacităţile de producţie. Nu vom vinde active, nu vom închide uzine, nu vom închide grupuri, nu vom închide hidrocentrale”, a spus Vulpescu.

Potrivit acestuia, nu se are în vedere o concediere în rândul personalului companiei, însă există posibilitatea ca, în cazul intrării în procedură de insolvenţă, administratorul judiciar, adunarea creditorilor şi judecătorul sindic să decidă ca o restructurare să aibă loc.

“Nu avem în vedere să dăm afară angajaţii Hidroelectrica. Este însă posibil şi nu pot să formulez în momentul de faţă o promisiune fermă că vom păstra absolut toate locurile de muncă pentru că este posibil ca administratorul judiciar, adunarea creditorilor şi judecătorul sindic să considere într-o oarecare măsură oportune şi măsuri de ajustare a politicii de personal. Nu noi vom da afară”, a explicat Remus Vulpescu.

Acesta a atras atenţia asupra faptului că, în procedură de insolvenţă, soarta societăţii debitoare este guvernată de autoritatea judiciară, de adunarea creditorilor şi de administratorul judiciar.

În altă ordine de idei, preşedintele CA al Hidroelectrica a adăugat că insolvenţa nu va avea niciun efect asupra licenţei de producţie.

Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica a decis să înainteze Tribunalului Bucureşti cererea de intrare în procedura generală a insolvenţei iar printre motivele care au generat această hotărâre se află scăderea cifrei de afaceri cu 10% ca urmare a secetei prelungite de la sfârşitul anului trecut şi pierderile înregistrate de companie.

Tribunalul Bucureşti a stabilit primul termen de judecată în acest proces pentru data de 20 iunie 2012.

Acţionarii Hidroelectrica sunt statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în proporţie de 80,0561%, şi Fondul Proprietatea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-15

TAGURI: remus vulpescu, hidroelectrica, insolventa, concediere, angajati

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova