2017-01-20 15:57

ULTIMA ORA


Hillary Clinton insistă asupra 'pagubelor' aduse de WikiLeaks

 |  09:28
Hillary Clinton insistă asupra 'pagubelor' aduse de WikiLeaks

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a readus în discuție, joi, 'pagubele' cauzate de scandalul WikiLeaks. Șefa diplomaţiei americane a reaminit acest subiect în ajunul prezentării în instanţă a soldatului Bradley Manning, fost analist de informaţii, acuzat că a permis scurgerea a zeci de mii de documente secrete americane.

'Într-o epocă în care atâtea informaţii străbat cyberspaţiul, trebuie să fim conştienţi că anumite informaţii sensibile, ce afectează securitatea persoanelor şi a relaţiilor, merită să fie protejate. Vom continua să luăm măsurile necesare în acest sens', a declarat Hillary Clinton.

Începând de vineri, în localitatea Fort Meade din statul Maryland, Bradley Manning urmează să apară în faţa unui tribunal militar, după ce a fost acuzat că a furnizat site-ului WikiLeaks documente militare americane referitoare la războaiele din Irak şi Afganistan, precum şi mii de documente diplomatice ale Departamentului de Stat.

Începând cu sfârşitul anului 2010, Hillary Clinton şi preşedintele Barack Obama au depus eforturi diplomatice susţinute pentru a tempera efectul publicării documentelor, adeseori devastatoare pentru aliaţii SUA, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-24

TAGURI: WikiLeaks, Hillary_Clinton, pagubeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image