2017-01-21 00:10

ULTIMA ORA


Hillary Clinton respinge un posibil ''scenariu libian'' în Siria

 |  11:51
Hillary Clinton respinge un posibil ''scenariu libian'' în Siria

Secretarul de stat american Hillary Clinton a declarat, marţi seara, într-o şedinţă a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), că schimbarea de putere în Siria nu va duce la reeditarea ''scenariului libian''.

''Ştiu că unii membri ai Consiliului de Securitate sunt preocupaţi în legătură cu riscul unei alte Libii, dar această analogie este eronată (…) Situaţia din Siria necesită un demers unic, adaptat unor circumstanţe specifice. Şi aceasta este ceea ce prevede iniţiativa Ligii Arabe: o tranziţie paşnică a puterii, care să permită salvgardarea integrităţii ţării'', a afirmat Hillary Clinton.

De asemenea, șefa diplomației americane a făcut apel la Consiliu să susţină eforturile de reglementare desfăşurate de către Liga Arabă și a acuzat autorităţile siriene că alimentează violenţele interetnice din ţară. Un proiect de rezoluţie occidental, care ameninţa regimul sirian cu sancţiuni, a fost blocat de către Rusia şi China în octombrie 2011. Ulterior, Moscova a propus la jumătate lunii decembrie a aceluiaşi an un proiect de rezoluţie, pe care ţările occidentale l-au apreciat ca fiind ''insuficient'' pentru a pune capăt violenţelor din ţară. Un nou proiect, care reia poziţia occidentală şi cere schimbarea puterii în Siria, a fost prezentat săptămâna trecută, în numele Ligii Arabe, de către Maroc. Moscova şi-a reafirmat luni opoziţia faţă de acest document, care prevede plecarea de la putere a preşedintelui Bashar Al-Assad, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: Hillary_Clinton, Siria, LibiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image