2018-05-23 19:53


Hollande favorit în sondaje, după dezbaterea televizată

 |  09:15
Hollande favorit în sondaje, după dezbaterea televizată

Candidatul socialist la prezidenţialele din Franţa, François Hollande, s-a dovedit mai convingător decât adversarul său, preşedintele în exerciţiu conservator Nicolas Sarkozy, în urma dezbaterii electorale televizate, relevă rezultatele unui sondaj realizat de institutul Ifop, la comanda revistei Paris Match, staţiei de radio Europa 1şi canalului de televiziune Public Senat.

Astfel, potrivit cercetării sociologice, 42% dintre persoanele intervievate, indiferent de apartenenţa politică, l-au preferat pe Hollande, în timp ce numai 34% şi-au exprimat preferinţa pentru Sarkozy. Fiecare al zecelea chestionat a fost mulţumit de prestaţia televizată a ambilor candidaţi, 7% s-au declarat nemulţumiţi de amândoi, iar alţi 7% s-au eschivat de un răspuns.

Cei mai mulţi dintre susţinătorii Frontului Popular /extrema dreaptă/ al lui Marine Le Pen - circa 45% - şi-au exprimat preferinţa pentru preşedintele în exerciţiu şi numai 23% l-au preferat pe François Hollande. Electoratul centristului François Bayrou s-a împărţit relativ în mod egal: 32% pentru Hollande, 30% pentru Sarkozy, scrie Agerpres..

Cu toate acestea, dezbaterea televizată a fost doar un episod cu un rol nesemnificativ în ceea ce priveşte intenţia de a vota a francezilor pentru un candidat sau altul: doar 3% dintre persoanele chestionate au declarat că duelul televizat le-a schimbat opinia.

Conform celor mai recente sondaje, realizate înaintea dezbaterii televizate, favorit rămâne candidatul socialist François Hollande, cu 53-54% din intenţiile de vot pentru al doilea tur de scrutin, preconizat să se desfăşoare la 6 mai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-24

TAGURI: hollande, sondaje, favorit

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova