2016-12-05 12:51

ULTIMA ORA


Holograma: Podul lui Traian!

 |  15:59
Holograma: Podul lui Traian!

Un tronson al celebrului Pod al lui Traian, construit peste Dunăre de Apolodor din Damasc, între localităţile Drobeta Turnu Severin şi Kostol (Serbia), între anii 103 şi 105 d. Ch., va fi refăcut cu ajutorul unei holograme laser digitale.

Coordonatorul proiectului, arheologul sârb Miomir Korac, a declarat, luni, că podul va fi vizibil numai pe timpul nopţii datorită unei perdele de apă pulverizată de două pompe, lungă de 50 metri, care va fi realizată de o instalaţie specială de proiectare a unor imagini tridimensionale cu laser.

„Ideea de reconstrucţie a hologramei Podului lui Traian aparţine, din 2008, reprezentanţilor primăriilor din Drobeta Turnu Severin şi Kladovo (Serbia)”, a precizat Korac, potrivit Agerpres.

Valoarea proiectului respectiv se ridică la un milion de euro, sumă asigurată din surse europene prin promovarea unor programe destinate dezvoltării turismului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-28

TAGURI: holograma, pod, traian, drobeta_turnu_severin, apolodor, damasc, laser, digital, miomir_koracComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TUDOR
02 Ian 2012

Ce-ar fi sa se reconstruiasca acest pod??? Dar sa nu-i mai zica PODUL LUI TRAIAN.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Băsescu: pe generali nu îi ia DNA Fostul preşedinte, Traian Băsescu s-a lăudat din nou, sâmbătă, la Suceava, că a... 20 Noi 2016 | (6)
Traian Băsescu, călătorie cu trenul până la Braşov Traian Băsescu a mers, marţi, la Braşov, cu trenul, pentru a ajunge la comemorarea Revoltei... 15 Noi 2016 | (2)