2018-12-19 10:11


Hosni Mubarak ar putea fi condamnat la moarte prin spânzurare

 |  17:57
Hosni Mubarak ar putea fi condamnat la moarte prin spânzurare
Fostulpreşedinte egiptean Hosni Mubarak, arestat în cadrul unei anchete privindreprimarea violentă a manifestaţiilor, ar putea fi condamnat la o pedeapsămaximă cu spânzurarea, în cazul în care va fi găsit vinovat, a anunţat, vineri,presa oficială.

Mubarakşi cei doi fii ai săi, Gamal şi Alaa, au fost plasaţi, miercuri, în detenţiepentru 15 zile, în cadrul unei anchete judiciare privind reprimarea violentă amişcării de protest din ianuarie şi februarie, în care au fost ucise 800 depersoane, potrivit unor surse oficiale. Mişcarea s-a încheiat cu îndepărtarearegimului de la putere.

Cotidianulguvernamental Al-Ahram l-a citat, vineri, pe preşedintele Curţii de Apel dinCairo, Zakaria Shalah afirmând că Mubarakar putea fi executat, în cazul în care este găsit vinovat că a provocat moarteamanifestanţilor în mod premeditat.

Shalaha anunţat că mărturia fostului ministru de Interne al lui Hosni Mubarak, Habibal-Adli, care este, la rândul său, anchetat pentru că a ordonat să se tragăasupra protestatarilor, îl va transforma în complice, dacă se confirmă. Al-Adlia declarat că Mubarak i-a ordonat să utilizeze forţa contra manifestanţilor.

"Dacăacest lucru va fi dovedit, el (Mubarak) va primi aceeaşi pedeapsă ca persoanacare a condus (reprimarea) şi ar putea fi vorba despre o execuţie, dacă sedovedeşte că manifestanţi paşnici au fost ucişi cu premeditare", a spusel.

Încazul în care nu a existat o premeditare, acesta va fi condamnat la închisoarepe viaţă, a precizat preşedintele Curţii.

Mubarakar putea fi condamnat la o pedeapsă de trei până la cinci ani, dacă sedovedeşte că, în reprimarea ordonată de acesta, au fost răniţi manifestanţi.

Anchetaar urma să dureze cel puţin şase luni, a anunţat televiziunea de stat, citândon oficial din cadrul Ministerului Public, iar procesul cel puţin un an,potrivit lui Shalah.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-09-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...